Borna Ćorić osvojio juniorski US Open!

Osam godina nakon Marina Čilića i Roland Garrosa 2005. hrvatski tenis ponovo ima tenisača juniorskog Grand Slam pobjednika! Uspjelo je to 16-godišnjem Zagrepčaninu Borni Ćoriću koji je u finalnom susretu pobijedio Australca Thanasija Kokkinakisa – 3:6, 6:3, 6:1. Borni je ovaj meč bio ujedno i oproštajni u juniorskoj karijeri koja ja završena na najbolji mogući način.

– Velik je osjećaj napustiti juniorsku konkurenciju kao Grand Slam pobjednik, što je bio moj cilj od početka godine – rekao je Borna koji je u finalu ostvario 16. uzastopnu pojedinačnu pobjedu. Prije US Opena osvojio je dva Futuresa u Turskoj. Uza sve to, stigla je i nominacija za Davis Cup reprezentaciju.

– Sve je ovo nevjerojatno. Da mi je prije četiri mjeseca netko rekao da ću ostvariti sve ovo, rekao bih “nema šanse”. No, radio sam zadnjih mjeseci jako puno, davao sve od sebe na terenu i izvan njega. Mislim da sam zaslužio sve ovo – reći će Borna koji iz New Yorka odmah ide u Umag bna pripreme reprezentacije za dvoboj s Britancima.

– Nemam nikakvih očekivanja, radti ću ono što mi kaže izbornik Krajan. Ovo je moj prvi davis Cup, sretan sam što sam dio momčadi. Ako izbornik kaže da ću igrati – onda ću igrati, a ako kaže nosi vodu na teren, onda ću nositi vodu – kaže Borna. Uz dadatak: 

– Nema proslave naslova na US Openu, možda tek nakon Davis Cupa. Sad je u prvom planu reprezentacija… 

 alt

Organizacije