Borna bez četvrtfinala Pariza, izgubio ‘ludi’ meč protiv Thiema

Borna bez četvrtfinala Pariza, izgubio ‘ludi’ meč protiv Thiema

Borna Ćorić ostao je bez četvrtfinala ATP Masters 1000 turnira u pariškom Bercyju, našeg je igrača u 3. kolu nakon gotovo dva i pol sata igre zaustavio 8. tenisač svijeta, Austrijanac Dominic Thiem – 6:7(3), 6:2, 7:5. 

Bio je to odličan meč koje je obilježio ‘ludi’ treći set prepun preokreta. Borna je prvi set uzeo u tie-breaku, drugi glatko izgubio (Thiem u dva navrata stizao do breaka), da bi u trećem setu prvi put u meču oduzeo servis Austrijancu i poveo s 3:1. No, odmah je stigao odgovor s druge strane – Thiem se iz gubitne vraća u dobitnu kombinaciju i s tri uzastopna gema dolazi do vodstva od 4:3 uz servis. Borna pronalazi snagu za novi povratak i break, kasnije i vodstvo od 5:4. Thiem je u sljedećem gemu bio dva poena od poraza (30:30), no zadržava svoj početni udarac, radi novi break i uspijeva odservirati za treću pobjedu u četvrtom susretu protiv Borne.  

Našem je igraču ovo bio posljednji meč sezone na ATP Touru, prije finala Davisova kupa u Lilleu krajem mjeseca, ostaje mu još put u London gdje će gotovo sigurno imati status jedne od dvije rezerve na ATP Finalsu.

Organizacije