Borna:  Bit će teško protiv Johnsona

Borna: Bit će teško protiv Johnsona

Borna Ćorić je zadnje dvije godine igrao u 3. kolu Roland Garrosa, ove godine pokušava postići još bolji rezultat. Krenuo je odlično, Francuza s pozivnicom Mathiasa Bourguea (156. tenisač svijeta) svladao je u tri seta – 7:6 (5), 6:3, 6:2. Nešto više problema bilo je samo u prvom setu. 

– U prvom sam se setu malo tražio, no kasnije je proradio povrat servisa, bio sam agresivniji i sve je došlo na svoj mjesto. Znao sam da je lani igrao dobro, u pet setova izgubio od Murraya i da je kao domaći tenisač potencijalno opasan. No, dobro sam se osjećao na terenu i to se vidi na konačnom rezultatu – rekao je Borna koji se osvrnuo na veliku vrućinu u Parizu. 

– Stvarno prži, u takvim sam uvjetima igrao možda dva puta u Australiji i više nigdje. Jako iscrpljujuće – priznaje Borna koji sada igra protiv 25. nositelja, Amerikanca Stevea Johnsona.  

– Bit će teško, zahtjevan suparnik, u dobroj je formi. Ove je godine osvojio na zemlji turnir u Houstonu, prošlog tjedna igrao četvrtfinale u Ženevi. Odgovaraju mu ovakvi uvjeti na terenu, nadam se da će u srijedu biti malo hladnije i nešto sporija podloga što bi znatno povećalo moje izglede – zaključuje Borna. 

Organizacije