Borna Ćorić: Nadam se da ću ove godine u Umagu biti uspješan

Borna Ćorić: Nadam se da ću ove godine u Umagu biti uspješan

“Rok za prijave igrača za ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag još nije prošao, no već sad možemo reći da ćemo imati izuzetno jako natjecanje. To jamče imena igrača s kojima je dolazak na turnir dogovoren, pa kad kažemo da ćemo uživati u pravom teniskom spektaklu onda je jasno što to znači”, rekao je, među ostalim, na druženju s novinarima Tomislav Poljak, direktor umaškog ATP turnira, uoči njegova 32. izdanja koje je ove godine na rasporedu od 22. do 31. srpnja.

Susret s novinarima upriličen je na igralištima HTK Zagreb, najtrofejnijeg hrvatskog teniskog kluba, koji je prije nekoliko dana osvojio šesti uzastopni naslov državnog prvaka, ujedno i dugogodišnjeg suorganizatora umaškog ATP turnira. Do sada je potvrđen dolazak najveće teniske zvijezde u usponu i branitelja umaškog naslova Španjolca Carlosa Alcaraza (7. na aktualnoj ATP listi), Talijana Jannika Sinnera (13.) i Danca HolgeraRunea (29.), a popis velikih imena za sada zaokružuju hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić i osvajač Umaga 2016., Talijan Fabio Fognini.

“Izuzetno mi je drago što ću ponovno nastupiti u Umagu. Uvijek kažem da mi je to jedna od najdražih destinacija u profesionalnom tenisu. U ovako jakoj konkurenciji nikome neće biti lako ostvariti plasman u završnicu turnira, ali se nadam dobrom ostvarenju na putu povratka nakon ozljede. Zahvaljujem organizatoru na pozivnici i vidimo se u Umagu”, rekao je Borna Ćorić, koji je zbog ozljede ramena bio prisiljen napraviti dugu stanku. U nedjelju je osvojio ATP Challenger u Parmi, ali je stigao na druženje s novinarima.

“Pozivnica mi je jako bitna u ovom trenutku. Kad sam posljednji put nastupio na turniru bilo mi je žao što nisam ostvario bolji rezultat, a nadam se da ću to sada nadoknaditi. Posljednjih mjesec i pol dana treniram maksimalno i to je dobar znak.”

Direktor turnira Tomislav Poljak je dodao:

“Bornin povratak ide dobro, nadamo se da će mu ići još bolje, a nama je drago da smo mu mogli pomoći u toj priči”, dodao je.

“Imamo trojicu najmlađih velikih talenata svjetskog tenisa, svi su vrhunski igrači, sadašnjost i budućnost svjetskog tenisa. Izuzetno smo sretni zbog toga i veselimo se turniru.

Foto: Manuel Paljuh

Organizacije