Borna Gojo: Biti s ekipom poseban je osjećaj

Borna Gojo: Biti s ekipom poseban je osjećaj

Gotovo godinu dana prošlo je od prošlosezonske završnice Davis Cupa u Torinu i Madridu, no teško da je itko zaboravio učinak koji je tada ostvario Borna Gojo. Pobijedio je Australca Alexeija Popyrina, Talijana Lorenza Sonega i Srbina Dušana Lajovića, te s pravom stekao epitet hrvatskog sportskog junaka, koji je imao golem doprinos u plasmanu u finale našeg sastava. Nepunih godinu dana poslije ponovno je član ekipe, ovaj put na turniru u Bologni, gdje će Hrvatska u društvu Italije, Švedske i Argentine pokušati izboriti plasman među dva najbolja sastava u skupini, te se time plasirati na završnicu u Malagi.
„Uvijek mi je zadovoljstvo biti u reprezentaciji, poseban je osjećaj biti s cijelom ekipom. Marin Čilić nažalost nije s nama, ali se vratio Borna Ćorić, pa recimo da imamo sličnu situaciju kao prošle godine. Nadam se da možemo ponoviti te rezultate, a za početak proći skupinu“, kaže Borna. „Podloga je malo sporija nego prošle godine, ali u principu dosta slično. Imamo još dva-dana za pripremu do prvog susreta u srijedu“.
Već prvi suparnik bit će vjerojatno najteži – to je Italija, koju predvode Jannik Sinner, trenutno 11. na ATP listi, i Matteo Berettini (15.). U paru se očekuje da će nastupiti Fabio Fognini i Simone Bolelli, aktualni osvajači ATP turnira u Umagu i deseti par svijeta po ovogodišnjim rezultatima. Što treba učiniti da se takav suparnik pobijedi?
„Ha, osvojiti dva boda, ali mora se za to igrati jako dobro. Neće biti lako, pretpostavljam da će talijanski tenisači imati punu arenu svojih navijača. U sličnoj situaciji bili smo i prošle godine, ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ih možemo opet iznenaditi.“
I Borna Gojo i Borna Ćorić igraju jako dobar tenis kada je velik pritisak i dobra atmosfera na velikoj pozornici. Možemo li ponovno na to računati?
„Što se mene tiče, sigurno je da ću dati sve od sebe, a kako će završiti ne mogu garantirati. Neće ostati nijedan posto koji sam mogao dati, a nisam dao. Borna je puno puta pokazao da u Davis Cupu igra svoje bolje mečeve, donio je mnogo puta bitne poene i ja vjerujem u njega. Vratio se nakon ozljede, osvojio turnir Masters 1000 i po meni može pobijediti bilo koga.“
Susret Italija – Hrvatska počet će u srijedu u 16 sati (prijenos na Sport klubu), a okršaji naših tenisača sa Švedskom i Argentinom na rasporedu su u četvrtak, odnosno subotu.
Foto: Mario Ćužić

Organizacije