Borna Gojo na konferenciji za medije najavio novo izdaje ATP Challengera Zagreb Open

Borna Gojo na konferenciji za medije najavio novo izdaje ATP Challengera Zagreb Open

U zagrebačkom hotelu Academia održana je konferencija za medije povodom predstojećeg izdanja ATP Challenger Zagreb Opena. Turnir će se održati od 8. do 14. svibnja travnja na terenima TC Maksimir. Konferenciji su prisustvovali direktor turnira ATP Challenger Zagreb Open Goran Belošević, zamjenik direktora Emir Aliti, hrvatski reprezentativac Borna Gojo, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski te izaslanik Grada Zagreba Milan Pavelić, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. ATP Challenger Zagreb Open jedini je i najveći muški međunarodni profesionalni teniski turnir koji se održava na području grada Zagreba, a za nagradni fond od 52.080 dolara natjecat će se 64 tenisača iz više od 40 zemalja. Na turniru će nastupiti i naši igrači, među kojima su Borna Gojo, Nino Serdarušić, Mili Poljičak i Dino Prižmić.

“S iznimnim zadovoljstvom čekamo novo izdanje ATP Challenger Zagreb Opena. Od zvučnih imena možemo izdvojiti najboljeg bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura. Uz to, iznimno nas veseli i velik broj hrvatskih igrača koji će zaigrati na turniru“- izjavio je direktor turnira Goran Belošević. Ovogodišnji turnir se vraća u punom sjaju te ne samo da će biti otvoren za gledatelje, već će i ulaz za teniske mečeve biti potpuno besplatan.

“Ovaj turnir je izvrsna prilika za razvoj nas igrača te se nadam da ću odigrati svoj najbolji tenis. Ovo je odlična prilika za osvajanje novih bodova. Nadam se dobrom tjednu jer sudjelovati na Zagreb Openu puno znači nama tenisačima, a nestrpljivo iščekujem početak turnira” – rekao je Borna Gojo. ATP Challenger Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Roland Garrosa.

“Hrvatski teniski savez pokrenuo je seriju turnira Croatian Tennis Pro Tournaments čime smo u Hrvatsku pokušali dovesti što veći broj profesionalnih turnira. ATP Challenger Zagreb Open velika je odskočna daska za naše mlade igrače koji imaju priliku zaigrati na ovakvom turniru kod kuće. Iznimno smo sretni što na taj način možemo pomoći mladim igračima koji se tek uspinju na ljestvici, a velika je pogodnost jer će zaigrati pred domaćom publikom” – istaknuo je izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

“Organizatoru sve čestitke i veliko hvala što ćemo imati priliku uživati u vrhunskom tenisu. Pozivam sve ljubitelje sporta i tenisa da dođu na TC Maksimir, a našim igračima želim puno uspjeha na turniru” – izjavio je pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Milan Pavelić.Prošlog tjedna se u TC-u Maksimir održao Zagreeb Ladies Open za tenisačice, a povratak muškog ATP Challengera potvrdit će mjesto Zagreba na teniskoj karti svijeta ovog proljeća.Turnir se održava uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog teniskog saveza i Grada Zagreba koji su partneri ovog turnira.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije