Borna Gojo: Protiv Thiema kao i protiv Nadala – nadam se pobjedi

Borna Gojo: Protiv Thiema kao i protiv Nadala – nadam se pobjedi

Ne bude li iznenađenja, u odsustvu ozlijeđenog Marina Čilića za Hrvatsku će predstojećeg vikenda protiv Austrije u Davis Cupu u Rijeci u pojedinačnim mečevima igrati Borna Ćorić i Borna Gojo. A to, pak, znači da bi se u subotu – ne bude li iznenađenja u postavi gostiju – trebali sastati Gojo i Dominic Thiem, kao najbolje plasirani austrijski tenisač. On je trenutno 99. na ATP listi, no ujedno je povratnik nakon ozljede.
„Zna se tko je i što je Thiem u tenisu. Pobjednik Grand Slam turnira, bio je treći na svijetu. Vraća se nakon ozljede, a ja se nadam da mogu odigrati dobar meč i donijeti pobjedu. I kad sam igrao protiv Rafaela Nadala nadao sam se da mogu pobijediti, tako je u svakom meču. Nadam se dobroj partiji i da će biti pozitivno za Hrvatsku“, kaže Gojo.
Borna je u reprezentaciji debitirao 2019., a iako je na završnom turniru u Madridu izgubio oba meča (protiv Rusa Rubljova i Španjolca Nadala) odigrao je odlično, pogotovo u potonjem okršaju. Nakon toga je 2021. u Torinu i Madridu bio svojevrsna senzacija, te je Hrvatskoj donio tri boda u četiri odigrana meča. Ove godine je u hrvatskom sastavu na United Cupu u Australiji pobijedio u sva tri meča.
„Ne znam što bih više mogao reći odakle takvo nadahnuće kad sam u reprezentaciji. Svi me to pitaju, a ja se samo nadam da će se tako nastaviti“, rekao je.
O austrijskom sastavu rekao je sljedeće:
„Nadam se da kao ekipa možemo doći do pobjede. Bit će težak meč, Austrija je kvalitetna ekipa. Thiem, Rodionov, Novak, Miedler, Erler… sve su to dobri igrači. Ali mi imamo Bornu Ćorića, koji je, otkako sam ja u reprezentaciji, izgubio samo jedan meč“, rekao je Borna. Govoreći o atmosferi u ekipi dodao je: „Uvijek uživam u tjednu kad sam s reprezentacijom. Pomogne mi i kasnije u igranju turnira, jer iako me fizički iscrpi, osvježi me mentalno i da mi energiju. Nadam se da ćemo proći i opet se sastati u devetom mjesecu.“
Suparnik Borne Ćorića bit će ili Jurij Rodionov ili Dennis Novak, a krajnji rok za odluku koga će prijaviti izbornici Vedran Martić i Jürgen Melzer je sat vremena prije izvlačenja, koje je zakazano za petak u 12 sati u Muzeju grada Rijeke. Na izvlačenju će se doznati i raspored igranja. U subotu, prvi meč će početi u 14, a u nedjelju u 13 sati.
U međuvremenu, u četvrtak u sportskoj dvorani Zamet s početkom u 12 sati, na rasporedu je Dječji dan, na kojem će sudjelovati i dio naših reprezentativaca.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije