Borna i Tara u četvrtfinalu Praga, Lucija među osam u Antalyji

Borna i Tara u četvrtfinalu Praga, Lucija među osam u Antalyji

Lijep rezultat Borne Devalda i Tare Wurth na juniorskom ITF turniru 1. ranga u Pragu (dvorana – tepih), oboje su se u četvrtak plasirali u četvrtfinale. Borna je u susretu 3. kola pobijedio Čeha Matthewa Williama Donalda (6:4, 3:6, 7:6(1)), dok je Tara (4. nositeljica) preskočila Ruskinju Tatianu Barkovu – 6:2, 5:7, 7:5. Nažalost, Mili Poljičak (10.) zapeo je u 3. kolu ovog turnira, bolji je bio 8. nositelj, Francuz Damien Salvestre – 6:3, 7:6(2). Poljičak turnir nastavlja u paru gdje su on i Devald stigli do polufinala nakon slavlja protiv Čeha Matthewa Williama Donalda i Irca Ammara Elamina – 3.6, 6:3, 10:8.

Među najboljih osam na juniorskom ITF 3. ranga u turskoj Antalyji (zemljana podloga) probila se i Lucija Ćirić Bagarić nakon uspjeha protiv 8. nositeljice, Makedonke Aleksandre Simeve – 6:3, 6:1. Igrajući sa Simevom u parovima, stigla je do polufinala, njih dvije su u četvrtfinalu svladale Njemicu Stellu Jurinu i Rumunjku Brianu Szabo – 6:2, 6:0.

U konkurenciji tenisača u Antalyji Marino Jakić je u 2. kolu izgubio od 7. nositelja, Rumunja Dragosa Petrea Popeange – 7:6(2), 6:2. Utjehu je našao u paru gdje su on i Mađar Dominik Buzonics ušli u polufinale nakon što su porazili tursku kombinaciju Mert Arabaci/Furkan Karabulut – 6:3, 6:2.

Organizacije