Borna: Iznenadio sam samog sebe

Najbolji hrvatski junior Borna Ćorić završio je trotjednu turneju na ITF Futuresima u Velikoj Britaniji, gdje je na turniru u Bournemouthu stigao do prvog profesionalnog naslova. Ako tome dodamo četvrtfinale Futuresa u Edinbourghu i 2. kolo turnira u Newcastleu (sve iz kvalifikacija) Borna doista može biti zadovoljan.

– Iskreno, nisam mislio da ću se vratiti kući sa čak 21 novim bodom za ATP listu. Cilj mi je bio uzeti najviše 10 bodova, a sve drugo bi bilo bonus. I još jedan razlog zašto sam iznenadio samog sebe – sva su se tri turnira igrala na zemlji, a meni zemlja nije najbolja podloga. Eto, pokazalo se da napredujem i na zemlji. Ukratko, jako sam sretan, bitno sam se pomaknuo na ATP listi što mi puno znači jer više neću morati igrati kvalifikacije na Futuresima – reći će Borna.

Mali je broj hrvatskih tenisača koji su koji su u dobi od 16 godina osvajali profesionalne turnire. I u teniskom svijetu to je rijetkost, današnji je tenis fizički iznimno zahtjevan. Borna je, čini se, dosta napredovao upravo na tom planu…

– Slažem se, mislim da sam dosta napredovao po pitanju fizičke spreme, no i na igračkom planu. U toj je kombinaciji došao i dobar rezultat. Inače, jako sam zahvalan Goranu (Ivaniševiću) na pomoći, s njim sam trenirao dva tjedna prije ovih turnira. Mislim da smo odlično radili – kaže Borna koji se, nakon kraćeg odmora u Zagrebu, ponovo okreće juniorskom tenisu.

– Idem na Bonfiglio, gdje branim bodove iz lanjskog polufinala. Zatim slijede juniorski Roland Garros i Wimbledon. Raspored nakon toga još ne znam, kad se vratim u Zagreb moram sjesti s trenerom i tatom.

Da li će, što se tiče profesionalnog tenisa, otići stepenicu više i okušati se na kojem Challengeru?

– Neću žuriti, tek sam počeo igrati Futurese. Moja je pretpostavka da bi, ako igram odlično, sljedeće godine mogao odigrati par Challengera.

Sa bodovima sa zadnja dva turnira, koji još nisu upisani na listu, približit će se 700. poziciji. Postoji li cilj za renking do kraja godine?

          Bio bih jako sretan kad bih 2013. završio među 450. na ATP listi, no to će biti teško ostvariti. Naime, maltoram odigrati još tri juniorska Grand Slama i Bonfiglio. Ali, probat ću…

     

Organizacije