Borna nakon velike pobjede: Ovo je bio moj meč života!

Borna nakon velike pobjede: Ovo je bio moj meč života!

Hrvatska će treći put u povijesti igrati u finalu Davisova kupa! Nakon prave drame u Zadru naši su tenisači svladali Amerikance s 3:2, a pobjednički je bod u petom susretu donio fantastični Borna Ćorić nakon maratona protiv Francesa Tiafoea – 6:7(0), 6:1, 6:7(11), 6:1, 6:3. Prethodno je Sam Querrey (zamijenio nominiranog Stevea Johnsona) šokirao Marina Čilića u četiri seta – 6:7(2), 7:6(6), 6:3, 6:4 i  izjednačio rezultat na 2:2. Bila je to prva pobjeda Amerikanca u sedmom meču protiv najboljeg hrvatskog igrača.

Gubio je Borna u odlučujućem meču s 1:0 i 2:1 u setovima, no 21-godišnji Zagrepčanin našao je snage za preokret i veliku pobjedu. Ovo je treći put da je Borna donio pobjednički bod za našu reprezentaciju u petom meču, prethodno mu je to uspjelo 2016. godine u dvobojima protiv Belgije i SAD-a za koji je još jednom bio koban. Hrvatska će tako tražiti svoj drugi naslov u Davisovu kupu nakon 2005. godine, od 23. do 25. studenog gostovati će u Francuskoj. 

– Ovo je bio moj meč života. Sigurno će mi obilježiti karijeru, prvenstveno zbog fantastične atmosfere u kojoj sam uživao. Za nešto ovakvo se trenira tenis. Ne bih pobijedio bez ove publike. Bilo je teško nakon izgubljenog trećeg seta. Moje srce je moglo sve to izdržati, no glava ne. Publika me uspjela podići, bez nje bih izgubio u četiri seta. Na sreću, vratio sam se i pobijedio. Svaka čast Francesu, koji je odigrao jako dobar meč. Potvrdio je da je jedan od najboljih defanzivnih igrača na Touru, posebno na zemlji – rekao je nakon pobjede Borna koji je priznao da se mentalno za nedjeljni dvoboj počeo pripremati već u subotu navečer.

– Nakon što smo izgubili parove znao sam da postoji određena šansa za moj nastup. Pretpostavljali smo da će Marin igrati protiv Querreya i znali da mu neće biti lako.      

– Igrali smo meč na visokoj razini, u drugom i četvrtom setu sam malo pao, ali to se nekada događa i iz takvih stvari naučiš. U petom setu smo i on i ja podignuli razinu igre, on je bio bolji na kraju i skidam mu kapu na tome – bile su riječi Francesa Tiafoea nakon poraza. 

– Još se jednom potvrdilo da imamo teniski ‘dream team’ na okupu, ne bismo prošli u finale da nije tako. Isto tako, još se jednom vidjelo što je Davisov kup i kakva uzbuđenja može pružiti. Čestitam dečkima na novom plasmanu u finale – rekao je izbornik Željko Krajan i bacio pogled prema finalu s Francuskom.

– Mislim da je za finale najvažnije da svi igrači ostanu zdravi. U Davisovom se kupu teško nešto može prognozirati unaprijed. Protiv Argentinaca smo prije dvije godine bili izraziti favoriti pa smo izgubili. Francuzi imaju jaku momčad, brane naslov, no sigurno ćemo u tom meču imati svoje šanse, nadam se da ćemo ih iskoristiti – zaključuje Krajan.  

Gostujući izbornik, proslavljeni Jim Courier, odao je nakraju priče veliko priznanje svojim igračima.   

– Ponosan sam na cijelu ekipu, Francesa kao debitanta, Sama zbog preokreta danas. Nije lako sve sažeti u ovom trenutku jer se sve mijenjalo iz minute u minutu.Kada smo gubili s 2:0, bilo je teško očekivati povratak, ali uspjeli smo se vratiti i definitivno je bilo vrlo uzbudljivo – smatra Courier koji se na kraju i našalio na pitanje vezano uz atmosferu na stadionu na Višnjiku.  
– Bend koji je svirao na tribini bio je dobar, ali drago mi je da više neću morati slušati onu pjesmu…
 

Organizacije