Borna slavio, Serdarušić dobar protiv Đokovića, Čilićev treći poraz

Borna slavio, Serdarušić dobar protiv Đokovića, Čilićev treći poraz

Borna Ćorić završio je nastup na Adria Touru u Zadru svojom drugom pobjedom u skupini A, a Nino Serdarušić je u svojem drugom meču u istoj grupi doživio poraz od Novaka Đokovića. Marin Čilić je na kraju natjecanja u skupini B doživio treći poraz na turniru, u ogledu s Danilom Petrovićem, koji je ušao na zadarski Adria Tour kao pobjednik HEP pozivnog turnira Hrvatskog teniskog saveza.

Nastup u finalu osigurali su Novak Đoković i Andrej Rubljov, koji su bili najbolji u dvije skupine u prvom dijelu turnira.

Ćorić je na otvaranju nedjeljnog programa s 4:3(4), 4:3(2) svladao Peđu Krstina u meču u kojem nije bilo ‘breakova’, a Borna je došao na svoje u dva ‘tie-breaka’. Nakon svojeg posljednjeg dvoboja na zemlji Višnjika, vodeći hrvatski tenisač zaokružio je ovotjedni zadarski učinak.

– Dosta dobar meč. Odigrao sam solidno, servirao sam jako dobro tijekom cijelog meča, spasio dvije ili tri ‘break’-lopte – osvrnuo se Borna na pobjedu nad Krstinom.

– Cjelokupni dojam dosta je dobar. Očekivao sam da ću igrati lošije, tip sam igrača kojem treba par mečeva da bih ušao u solidnu formu i par pobjeda da bih dobio samopouzdanje. Nakon tri i pol mjeseca odigrao sam tri dosta dobra meča. Samo prvi set protiv Novaka sam malo ‘štekao’, ali sam ‘štekao’ s razlogom, ne zato što sam ja igrao toliko loše – zaključio je Ćorić.

Nino Serdarušić je u svojem drugom meču u skupini A odigrao jako dobro protiv Novaka Đokovića, ali prvi tenisač svijeta ipak je slavio bez gubitka seta. Nino će iz rane faze prvog seta pamtiti ukupno šest neiskorištenih ‘break’-lopti, dok je u drugom setu Đoković dovršio dvoboj u ‘tie-breaku’.

– Jako dobar tjedan je iza mene, puno dobrih mečeva, sa šećerom na kraju s Novakom. Igrao sam meč za koji nisam očekivao da ću biti u prilici odigrati ovog tjedna, stvarno sam zadovoljan, nezaboravno iskustvo. Zahvaljujem i Novaku što je organizirao ovakav događaj da svi možemo doći u priliku sresti se s takvim igračima – rekao je Nino nakon svojeg posljednjeg zadarskog meča.

Marin Čilić je na kraju natjecanja po skupinama doživio svoj treći poraz na turniru. Srbin Danilo Petrović je u trećem kolu skupine B bio bolji s 4:2, 4:2.

Marin je bio zadovoljniji svojim subotnjim mečevima, u kojima je imao puno prilika za drugačiji rasplet protiv Andreja Rubljova i Alexandera Zvereva, a iz Zadra će pokušati uzeti što više pozitivnih stvari.

– Dosta sam zadovoljan što se tiče igre, očekivao sam da će biti malo uspona i padova jer smo malo svi ‘zahrđali’. Ovaj tjedan sigurno mi puno pomaže za daljnji plan i pripreme za nastavak sezone. Imao sam dva sjajna meča sa Zverevim i Rubljevim koji su vrhunski igrači i bit će dugi niz godina u vrhu svjetskog tenisa. Ovi mečevi će mi pomoći da se mogu osvrnuti na neke stvari, na čemu raditi u narednom razdoblju – kazao je drugi hrvatski reket.

Pobjednik skupine B je Rus Andrej Rubljov, koji je time izborio susret s Novakom Đokovićem u finalu na zadarskom Višnjiku. Rubljov je do svoje treće pobjede u grupi došao s 4:2, 4:1 protiv Alexandera Zvereva.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije