Borna: Sve je poput bajke

Borna Ćorić, koji je polufinalnim nastupom na ATP turniru u Baselu (pobjede nad Rafaelom Nadalom i Ernestsom Gulbisom) postao najmlađi igrač u svjetskom TOP-u 100 u posljednjih 10 godina (na 93. poziciji), održao je u Zagrebu po povratku iz Švicarske konferenciju za novinare. Podrška u obraćanju medijima bili su mu predsjednik HTS-a Franjo Luković, mama Željka i menadžer Lawrence Frankopan.

– Sve je poput bajke. Odigrao sam odličan turnir, nekoliko jako kvalitetnih mečeva, pobijedio dvojicu igrača iz TOP-a 15, među kojima i Nadala, jednog od najboljih u povijesti tenisa. Prikazao sam najbolji tenis u cijeloj mojoj karijeri, ali sad ne treba stati nego na tom putu graditi nešto veće – kazao je Borna. Komentirao je nadimak koji je dobio od svjetskih medija – Baby Đoković. 

Kad igram dobro najsličniji sam Đokoviću. No, ja sam ja, Baby Borna.

O ciljevima će reći:

– Dugoročni mi je cilj biti prvi na svijetu, neću trenirati tenis da budem 15. No, idem korak po korak. Sljedeći mi je cilj završiti godinu u TOP-u 50.

Za te će mu planove trebati i novi trener s obzirom da je nedavno prekinuo suradnju s Britancem Ryanom Jonesom. 

– U Baselu su bili mama, tata i sestra kao treneri pa ću možda njih voditi na put. S njima mi stvarno ide dobro.  Trenutačno su njih troje zaposleni – komentirao je trenutačnu situaciju Borna koji je kao posebno zaslužne za njegove dosadašnje uspjehe istaknuo kondicijskog trenera Marina Bašića, fizioterapeuta Velibora Viboha i mentalnog trenera Igora Čerenšeka. alt

Do kraj kalendarske 2014. Bornu još očekuju nastupi na Challengerima u Francuskoj i Japanu. 

Organizacije