Borna: Trenirao sam sat vremena, osjećam se odlično

Borna: Trenirao sam sat vremena, osjećam se odlično

Nakon Francuza, u utorak su na red za susret s novinarima došli i hrvatski reprezentativci. Ono što je sve najviše zanimalo bilo je stanje koljena Borne Ćorića koji je odradio prvi ozbiljan trening u Zadru.

– Igrao sam više od sat vremena i sve je proteklo u najboljem redu. Odlično sam osjećao loptu, išlo mi je daleko bolje nego što sam mislio da bi moglo ići nakon stanke bez treninga. Ne osjećam nikakvu bol i mislim da ću biti spreman za prvi susret u petak. Veselim se nastupu pred domaćim navijačima, moj otac je iz Zadra, tu mi živi i baka koju ćemo probati dovesti da prvi put uživo gleda moje mečeve. Ona je moja najveća navijačica – otkriva Borna.

Naš prvi reket Marin Čilić također puca od samopouzdanja.

– Da li sam u životnoj formi? Ne bih se tako izrazio, no činjenica je da sam, izuzev lošeg dana u 3. kolu US Opena, jako zadovoljan igrama u zadnje vrijeme. Još bi se neke stvari mogle popraviti, ima tu prostora, no ovaj susret dočekujem iznimno spreman – rekao je Marin.

Ivan Dodig smatra da se hrvatski par u subotu itekako može nositi s prvom kombinacijom svijeta, Francuzima Herbertom i Mahutom.

– Iako su sigurno najbolji par u 2016. godini što pokazuje i njihov plasman, u nekoliko mečeva koje sam igrao protiv njih vidio sam sitnice koje bi mogli iskoristiti. Naš par, bez obzira da li pored mene zaigra Marin Draganja ili Marin Čilić, imamo izgleda za subotnji uspjeh – procjenjuje Dodig.

Hrvatski izbornik Željko Krajan reagirao je na izjavu Francuza da ulogu favorita u ovom meču ima Hrvatska.

– Ne bih se složio s time, Francuzi su na papiru favoriti, njihovi igrači imaju bolji renking, no činjenica je da je domaći teren naša velika prednost. Bilo bi fantastično kad bi to uspjeli iskoristiti – zaključuje Krajan.

Organizacije