Braća Sabanov do nove pobjede u Umagu, Kalender i Poljičak propustili četiri meč-lopte za polufinale

Braća Sabanov do nove pobjede u Umagu, Kalender i Poljičak propustili četiri meč-lopte za polufinale

Ivan i Matej Sabanov uvjerljivim su izdanjem izborili prolaz u polufinale Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, njih su dvojica u drugom ovotjednom nastupu bez većih problema svladali Antonija Šančića i Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine – 7:5, 6:0. Šančić i Džumhur uspjeli su u prvom setu nadoknaditi zaostatak od 5:2 i doći na 5:5 da bi zatim do kraja meča izgubili osam uzastopnih gemova.

‘’Džumhur i Šančić su dobar par, ali mi smo uigraniji i to je napravilo razliku. Nadamo se da će se ponoviti Beograd i da ćemo doći do nove ATP titule, dat ćemo sve da do toga dođe. Jedan od naših ciljeva za ovu godinu je doći što bliže top 100, stvarno smo zadovoljni ovom godinom i idemo prema cilju, a možda je moguće čak i ući u prvih 100. Jako je ugodno igrati u Umagu, uvjeti i vrijeme su super. Osjećamo se odlično ovdje, mislim da dobro koristimo domaći teren ‘’ – izjavio je nakon meča Ivan Sabanov. Braća će proboj u završnicu turnira tražiti protiv Tomislava Brkića (BiH) i Nikole Ćaćića (Srbija).

Nažalost, Admir Kalender i Mili Poljičak nisu uspjeli proći u društvo četiri najbolja para na turniru iako su bili milimetrima blizu. Naime, njih su dvojica u završnom super tie-breaku propustili četiri meč-lopte protiv Brazilca Fernanda Rombolija i Španjolca Davida Vege Hernandeza da bi na kraju njihovi suparnici iskoristili treću loptu za polufinale – 3:6, 7:5, 16:14.

Foto: Manuel Paljuh/ATP Croatia Open

Organizacije