Britancima parovi i vodstvo od 2:1

alt

Hrvatski par je odigrao odličan meč, no to u subotu nije bilo dovoljno: nakon dva dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa Velika Britanija vodi u Umagu 2:1 i u preostala dva pojedinačna dvoboja treba osvojiti još samo jedan bod da izbori plasman u elitni rang. Hrvatska, pak, nema izbora: Ivan Dodig u nedjelju (početak u 11 sati) mora svladati Andyja Murraya, a potom je potreban uspjeh i u petom dvoboju.
Colin Fleming i Andy Murray su u meču parova sa 6:3, 6:2, 6:7 (6), 6:1 svladali Ivana Dodiga i Matu Pavića te tako sasvim približili svoju reprezentaciju Svjetskoj skupini. Britanci su već u drugom gemu napravili “break”, a slično je bilo i na početku druge dionice. U trećem setu hrvatski par je dvaput nadoknađivao “break” zaostatka, potom spasio meč loptu kod 5:6 u tie breaku, no u četvrtom setu Britanci su potpuno dominirali.
– Ovaj rezultat u paru sigurno puno mijenja. Bit će teško okrenuti zaostatak 1:2, ali nije još gotovo – rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.
-Meč parova je bio izvrstan, kvaliteta igre visoka. Murray je bio izvanredan, mi nismo igrali loše i šteta što je četvrti set onako krenuo – rekao je Krajan.
Britanski igrači i izbornik Leon Smith sjali su od zadovoljstva nakon pobjede.
– Bod u paru je u Davis Cupu je vrlo važan, zato smo tako i gradili momčad i zato sad vodimo. Ivan Dodig je vrlo dobar igrač, ali sam prilično uvjeren da će Andy u nedjelju pobijediti – rekao je Smith. Nadovezao se Murray:
– Ni u jednom trenutku nisam mislio da možemo izgubiti, no znali smo da moramo biti oprezni. Kad su s druge strane finalist Wimbledona i polufinalist US Opena (Dodig, op.) i mladi igrač koji je vrlo dobar u paru, opuštanja ne smije biti.
Mati Paviću je ovo bio prvi nastup u Davis Cupu uopće (bio je u sastavu protiv Italije ove godine ali nije igrao), a nastup je ovako prokomentirao:
– Na početku sam malo osjećao tremu, nije baš da svaki dan imam priliku igrati protiv Murraya. Kasnije je bilo bolje i mislim da smo odigrali dobar meč. Vidjelo se da su kvalitetan par s više iskustva od nas. To je presudilo.
Ivan Dodig će u nedjelju biti na teškoj zadaći: mora izjednačiti na 2:2 da bi Hrvatska zadržala izglede.
– Moram još više podići razinu svoje igre. Zna se što je Murray u tenisu, na meni je da dam sve od sebe – rekao je Dodig.

Organizacije