Ćorić: Mečevi s Nadalom su “izazovi svih izazova”

Ćorić: Mečevi s Nadalom su “izazovi svih izazova”

Nakon poraza od Rusije 0:3 na startu završnog turnira Davis Cupa u Madridu hrvatska reprezentacija ima još samo teoretske šanse za prolazak u četvrtfinale. Drugi susret u skupini B odigrat će u srijedu protiv domaćina Španjolske, što će vjerojatno biti još teži ispit, s obzirom da domaćina predvodi najbolji tenisač svijeta, Rafael Nadal.
“Imali smo jako težak dan u ponedjeljak i nije lako doživjeti takav poraz, pogotovo protiv Rusije, u susretu u kojem smo se nadali da imamo šanse za pobjedu. No trebamo se podići, popraviti raspoloženje, odmoriti i trenirati, te dati svoj maksimum da iz susreta sa Španjolskom izvučemo najbolje što možemo.”
Za pojedinačne mečeve nema dvojbi, igrat će Borna Ćorić i Borna Gojo. Postoji li, međutim, mogućnost da na igralište izađe neki drugi par, a ne Ivan Dodig I Nikola Mektić, koji su nastupili protiv Rusije?
“Razgovarat ćemo. Ovisno o Matinom zdravstvenom stanju i tome je li on spreman za nastup ili ne. Bilo bi možda dobro da napravimo neku promjenu”, rekao je Škugor.
Borna Ćorić se slaže da su mečevi protiv Rafaela Nadala “izazovi svih izazova”, a nada se da će, ako meč od ponedjeljka nije ostavio previše traga, biti spreman. U susretima s Nadalom ima omjer pobjeda i poraza 2:2, a jedini od ta četiri susreta koji je odigran u dvorani pripao je našem tenisaču 2014.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup