Ćorić: Nije mi laknulo, i Hačanov je težak suparnik

Ćorić: Nije mi laknulo, i Hačanov je težak suparnik

Hrvatska Davis Cup reprezentacija održala je u nedjelju konferenciju za novinare u Madridu, dan prije nego što će krenuti u obranu naslova. U ponedjeljak s početkom u 16 sati suparnik će biti reprezentacija Rusije, koja je jedina prijavila samo četiri igrača (bilo je moguće petoricu), a onda je otkazom četvrtog igrača svijeta Daniila Medvedjeva (razlog je umor) knjiga pala na samo tri slova. Tako će suparnik Borni Ćoriću biti Karen Hačanov, a Borna Gojo će u debitantskom nastupu igrati protiv Andreja Rubljova.
“Sigurno da je otkaz malo promijenio ukupnu sliku, jer sam od Medvedjeva posljednji put izgubio lagano”, kaže Borna Ćorić. “Neću reći da mi je laknulo, jer je i Hačanov jako težak protivnik, iako bi mi moglo biti lakše. Opet, ne volim njegov stil i način kako igra. Moram pogledati njegove mečeve, s obzirom da nisam igrao protiv njega tijekom posljednje dvije godine. To će mi večeras biti domaća zadaća, pa ćemo vidjeti kako će biti u ponedjeljak.”
Rekli ste da se posljednjih tjedana igrajući na turnirima niste napobjeđivali. Može li u Madridu doći do povratka pobjedničkim navikama?
“Zašto ne? Posljednjih šest-sedam tjedana nisam igrao najbolji tenis. Na nekim turnirima i nije bilo loše, ali je izostao rezultat. Motiviran sam da odigram najbolji tenis i pomognem timu da pobijedimo”, kaže Ćorić.
Borna Gojo će debitirati u mečevima za reprezentaciju, što će sigurno biti posebno iskustvo.
“Sretan sam i ponosan. Mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u tenisu, da možeš igrati za reprezentaciju i predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i jedva čekam ponedjeljak. Naravno da ima nervoze, ali kad počne meč i nekoliko poena bude odigrano sve će biti gotovo.  Imam suigrače koji su godinama bili u reprezentaciji I naravno da ću se posavjetovati s njima, da mi kažu kakva su rješenja imali kad su bili u mojoj situaciji”, kaže Borna Gojo. “O Rubljovu znam da je agresivan tenisač i voli voditi igru. No ovdje je velika nadmorska visina, lopta ide brzo i nadam se da ću ja biti taj koji će voditi igru i nametnuti svoj ritam. Još ću razgovarati s izbornikom, sigurno on ima svoje ideje kako se suprotstaviti Rubljovu”, rekao je Gojo.
Tko će nastupiti u meču parova izbornik Franko Škugor nije želio otkriti, a kandidati su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.     

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup