Ćorić završio dan porazom od Đokovića, Čilić bez pobjede, Serdarušić s uspješnom večeri

Ćorić završio dan porazom od Đokovića, Čilić bez pobjede, Serdarušić s uspješnom večeri

Borna Ćorić ima po jednu pobjedu i poraz nakon prvog dana Adria Toura u Zadru, Marin Čilić je s dva poraza, dok je Nino Serdarušić odlično iskoristio šansu koja mu se pružila nakon odustajanja Grigora Dimitrova od turnira na zemlji Višnjika. Prvi dan zadarskog turnira je, tako, prošao s ukupno dvije hrvatske pobjede, a gledajući stanje po skupinama, najviše razloga za sreću nakon subote imaju Novak Đoković i Andrej Rubljov, koji su s po dva dobivena meča blizu finala.

Susret Ćorića i Dimitrova na početku subotnjeg programa brzo je otišao na Borninu stranu, s pobjedom s 4:1, 4:1. Nakon što je Bugarin osvojio prvi gem u dvoboju, vodeći hrvatski tenisač brzo je došao do preokreta i osvajanja prvog seta. U drugoj dionici išlo je jednako glatko, s tri uzastopna osvojena gema poslije 1:1, uz ključni break za vodstvo od 3:1.

U večernjem meču, Borna je išao na Novaka Đokovića i nije uspio uzeti vrijedni plijen. Đoković je slavio s 4:1, 4:3(1), a u dolasku do pobjede obavio je teži dio posla u drugom setu, s preokretom nakon Ćorićeva ranog ‘breaka’ i vodstva od 2:0.

Ogled Andreja Rubljova i Marina Čilića u prvom kolu skupine B donio je puno borbe, a na Marinovu žalost, otišao je na stranu 22-godišnjeg ruskog tenisača, koji je bio bolji s 4:3(5), 2:4, 4:1. Rus je u zadarskom meču prošao prvim setom koji nije donio nijedan ‘break’ i bio je riješen u ‘tie-breaku’. Marin je uzvratio u drugom setu, a imao je i ‘break’ na početku trećeg, no nakon toga ostao je bez novog gema.

Čilić je imao sjajnu priliku biti zadovoljniji nakon večernjeg meča, no propustio je svoju šansu protiv Alexandera Zvereva, koji ga je svladao s 4:3(1), 0:4, 4:3(1). Drugi hrvatski reket je u prvom setu bio praznih ruku u jednosmjernom ‘tie-breaku’, u drugoj dionici sve je obavio brzo, a u odlučujućem setu pamtit će propušteni servis za pobjedu kod vodstva od 3:2. Drugi ‘tie-break’ bio je jednako brz kao i prvi, s istim pobjednikom.

Nino Serdarušić dobio je priliku za nastup nakon što je Grigor Dimitrov odustao od nastavka turnira, a u prvom nastupu išlo je odlično, s pobjedom 23-godišnjeg Zagrepčanina u dva ‘tie-breaka’ protiv Peđe Krstina.

Nino je prošao puno izazova u oba seta, osobito u prvoj dionici, u kojoj je izvukao četiri ‘break’-lopte (0:40) kod 2:2, a kasnije i zaostatak od 5:3 u ‘tie-breaku’. U drugom setu bilo je najopasnije za hrvatskog aduta kod zaostatka od 2:1, kada je Serdarušić spasio nove dvije Krstinove ‘break’-lopte (30:40).

Nedjelja donosi nastavak borbe na zemlji Višnjika. S početkom u 14 sati na rasporedu su posljednja četiri meča po skupinama, a u 20 sati čeka nas finale zadarskog Adria Toura.

Skupina A: Ćorić – Dimitrov 4:1, 4:1, Đoković – Krstin 4:3(3), 4:1, Serdarušić – Krstin 4:3(5), 4:3(1), Đoković – Ćorić 4:1, 4:3(1)

Skupina B: Petrović – Zverev 4:3(2), 4:3(1), Rubljov – Čilić 4:3(5), 2:4, 4:1, Rubljov – Petrović 4:2, 4:1, Zverev – Čilić 4:3(1), 0:4, 4:3(1)

Foto. Mario ĆUŽIĆ

Organizacije