Croatian Tennis Pro Tournaments: Izvrsni rezultati naših tenisača i tenisačica

Croatian Tennis Pro Tournaments: Izvrsni rezultati naših tenisača i tenisačica

Serija turnira Croatian Tennis Pro Tournaments je otprilike na polovici, no već sad se može reći da je potpuno opravdala očekivanja! Ovo je već treće izdanje serije profesionalnih turnira tenisača i tenisačica, koje se održava u organizaciji HTS-a i klubova širom Hrvatske, a rezultati koji su ostvareni najbolja su potvrda da su naši igrači i igračice dobili snažan vjetar u leđa u borbi za napredak na ATP i WTA listi.
Na prvom turniru održanom u Petrčanima, na Falkensteiner Punta Skala Zadar Openu, priliku je najbolje iskoristio 17-godišnji Dino Prižmić, plasiravši se u četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji, a Nino Serdarušić je došao do naslova u paru.
Nešto potom, na turniru serije ITF World Tennis Toura u Dubrovniku, u hrvatskom finalu u pojedinačnom natjecanju Duje Ajduković je svladao Luku Mikruta. U parovima, Nikola Bašić je došao do finala.
Osvojeni naslov u Dubrovniku, pokazalo se kasnije, bio je prvi u seriji uspjeha Duje Ajdukovića, jer je dva tjedna potom došao do još jednog naslova na natjecanjima tog ranga, ovaj put u Splitu. U međuvremenu je na ATP Challengeru u Splitu došao do osmine finala, a to je bio turnir na kojem je od naših igrača najbolji rezultat pojedinačno ponovno ostvario Prižmić, ulaskom u četvrtfinale.
Kod djevojaka, do sada je odigran jedan turnir, i to ponovno uz hrvatsko slavlje. Tara Würth je osvojila naslov u pojedinačnoj konkurenciji!
Do kraja serije Croatian Tennis Pro Tournaments bit će odigrana još četiri turnira, a jedan od njih je na rasporedu ovog tjedna – tenisačice igraju u Osijeku. Na istom mjestu idućeg će tjedna igrati tenisači, a nakon toga slijedi turnir tenisačica u Zagrebu.
Osim ove serije natjecanja u Hrvatskoj će ove godine ukupno biti održano još šest natjecanja koja se boduju za ATP, odnosno WTA listu, a tri su u međuvremenu već odigrana, i to također uz velike uspjehe naših tenisača. Na Istarskoj rivijeri u Poreču Dino Prižmić je osvojio naslov u pojedinačnoj, a Luka Mikrut u konkurenciji parova. U Rovinju je pojedinačnu titulu odnio junior Matej Dodig, a u natjecanju parova opet je do naslova stigao Luka Mikrut, koji je izvrsno igrao i u tjednu potom u Opatiji, gdje je bio finalist u paru i polufinalist u pojedinačnom natjecanju.

Organizacije