Davis Cup: Čilić kreće prvi, Škugor umjesto Draganje

altIzvlačenjem je odlučeno: susret Belgije i Hrvatske u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Liègeu otvorit će u petak u 14 sati Kimmer Coppejans i Marin Čilić. Nakon njih na igralište će David Goffin i Borna Ćorić, čime će biti zaključeno igranje prvog dana. U subotu, s početkom u 15 sati, Ruben Bemelmans i Arthur De Greef igrat će protiv Ivana Dodiga i Franka Škugora, kojem je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan dao prednost u odnosu na Marina Draganju.
 „Nikad nisam igrao protiv Coppejansa, ali ću popričati s Ivanom Dodigom koji je nedavno igrao s njim u Rotterdamu, te Bornom, koji se sastao s njim prije nekoliko godina. Znamo da je igrač koji se pretežno bori na ‘challengerima’. Moram biti koncentriran na svoju igru, znam da je Davis Cup emocionalno natjecanje. Nadam se da ću dobro krenuti, pobijediti i dovesti Hrvatsku u vodstvo“, rekao je Čilić i dodao: „Naviknut sam na ulogu favorita. To donosi pritisak, ali se moram nositi s tim najbolje što mogu. Najbitnije je da dođemo do prvog boda i omogućim Borni da uđe u meč čim lagodnije, te uz malo sreće možda povedemo 2-0“.
Borna Ćorić ima negativan omjer u mečevima s Goffinom, koji ga je svladao 2014. u Baselu i 2015. u Miamiju.
„Izgubio sam u Miamiju dosta lagano, ali ova zemljana podloga više odgovara meni nego njemu. Trenirali smo odlično, dobro se osjećam i vjerujem da imam šansu“, kaže Ćorić. „Glavni mu je udarac bekhend, a najslabije oružje mu je servis. Tu bih trebao tražiti priliku. Pokušat ću napraviti pritisak kad bude servirao i nadam se da se neće osjećati ugodno. Igrao sam već nekoliko mečeva u Davis Cupu, znam kakav je osjećaj“, kaže Ćorić.
Izbornik Željko Krajan je objasnio razlog zašto je dao prednost Škugoru:
„Presudilo je najviše to što je Marin Draganja bio odsutan zbog operacije šest mjeseci. Igrao je samo tri turnira nakon što se vratio. Da bi on i Ivan dobro funkcionirali treba im više mečeva. Bitno je da se dobro poznaju, doslovno ‘ u trepavicu’ i mislim da bi sad bilo prekomplicirano da sada igraju. Treba postojati puno kombinacija koje nisu prošli. S druge strane, Franko je u Brazilu pokazao što može, a u međuvremenu je jako dobro igrao i u pojedinačnim mečevima, pa ima još više samopouzdanja“, rekao je Krajan.
 Belgija je, podsjetimo, prošlogodišnji finalist ovog natjecanja, a susret protiv Hrvatske bit će već peti uzastopni u kojem će biti domaćin. Hrvatskoj je, pak, ovo peto gostovanje zaredom te deveto u posljednjih deset susreta!
 Pobjednik ovog okršaja igrat će u srpnju protiv boljeg iz susreta Australija – SAD. Hrvatska je u četvrtfinalu posljednji put bila 2012. godine, a ako taj rezultat ponovi ove sezone igrat će također u gostima, bez obzira tko će biti suparnik.

Raspored igranja,
petak, 14 sati: Kimmer Coppejans – Marin Čilić, slijedi David Goffin – Borna Ćorić;
subota, 15 sati: Ruben Bemelmans, Arthur De Greef – Ivan Dodig, Franko Škugor
nedjelja, 14 sati: David Goffin – Marin Čilić, slijedi Kimmer Coppejans – Borna Ćorić.

Organizacije