Davis Cup: 99 volontera dobilo pohvalu službenika ITF-a

Davis Cup: 99 volontera dobilo pohvalu službenika ITF-a

Mladi iz Osijeka i okolice odazvali su se u velikom broju za volontiranje na Davis Cupu, projektu na kojem rade od proteklog vikenda. Teniski klubovi animirali su svoje članove, među kojima su najbrojniji oni iz Teniskog kluba Olimpija, odakle dolazi i najstarija volonterka i teniska trenerica, gđa. Ivana. Drugi je pak dio volontera stigao putem prijavnica i nikada se ranije nisu bavili tenisom, dok je pet od ukupno 99 volontera stiglo iz Zagreba.
Slavonci su nadaleko poznati po svojoj gostoljubivosti , što se pokazalo i ovaj put, pa su mladim Zagrepčanima smještaj u gradu na Dravi ponudili upravo njihovi domaćini i kolege volonteri. Zaduženja su im raznovrsna, te su raspoređeni u radne timove od kojih je jedan zadužen za rad u press centru i na administrativnim poslovima, druga je grupa u sportskom timu i brinu o sportskoj opremi igrača tijekom treninga, dok će najveći tim od 40 volontera tijekom tri dana trajanja natjecanja usmjeravati gledatelje na njihova mjesta u dvorani.

U Osijeku je za koordinaciju volontera zadužena Ivana Aničić koja ima već poprilično iskustvo u vođenju volonterskih timova na velikim sportskim događanjima. Do sada je njen najzahtjevniji angažman bila koordinacija 1500 volontera na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016: „Volontiranje je super prilika za mlade koji žele usavršiti svoja znanja i vještine. Svatko od volontera ima različitu motivaciju i to treba cijeniti, jer niti jedno veće sportsko natjecanje se ne bi moglo kvalitetno organizirati bez radišnih volontera. Izuzetno mi je drago što su svi ovi mladi ljudi iz Osijeka uložili svoje vrijeme i rad kako bismo zajedno s HTS-om organizirali ovaj veliki sportski događaj“, pojasnila je Ivana.

Iako natjecanje još nije ni počelo, 99 volontera Davis Cupa dobilo je pohvalu od strane službenika ITF-a.  Među njima su najbrojniji studenti i to s najrazličitijih fakulteta. Nekima je motiv za volontiranje bio što nikada nisu gledali profesionalni teniski meč, drugi pak žele više učiti o organizaciji sportskih događaja, a svima je zajedničko da žele doprinijeti unapređenju hrvatskih sportskih natjecanja.

Organizacije