Davis Cup: “Bit ćemo dobri organizatori, domaćini i navijači!”

Davis Cup: “Bit ćemo dobri organizatori, domaćini i navijači!”

Još je mjesec dana do početka susreta prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa za 2017. godinu između Hrvatske i Španjolske (Osijek, dvorana Gradski vrt), a u srijedu su u Osijeku potpisani ugovori između Hrvatskog teniskog saveza i Grada Osijeka.
“Nakon dvadeset godina Davis Cup je opet u Osijeku. Tada je to bilo u dvorani Zrinjevac, protiv Maroka, a sada ćemo biti domaćini u Svjetskoj skupini protiv Španjolske. Interes je već sada velik”, rekao je u uvodu Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije.

Potom se novinarima obratio predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković:
“Izuzetno nam je drago što će se ovaj susret održati u Osijeku. U Slavoniji djeluje izuzetno entuzijastični klubovi i pojedinci, koji izvrsno surađuju s HTS-om”, rekao je predsjednik HTS-a Franjo Luković i zahvalio se čelnim ljudima Osijeka i Osječko-baranjske županije na suradnji. “S ovog područja nam je Žito vrlo vrijedan sponzor, a dugo je to bila Saponia, u vrijeme kada nam je bilo kritično.”

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić je istaknuo da ova priredba ima veliko značenje za Osijek i Slavoniju, te dodao:
“Hvala onima koji su ‘krivi’ što će Davis Cup biti u Osijeku. Nama to puno znači, tim prije što Osijek ima dobre teniske klubove. To je i velika obaveza, ali spremni smo i bit ćemo dobri organizatori, domaćini i navijači”, rekao je osječki gradonačelnik, te se potom osvrnuo i na troškove: “Ovo će nas stajati 500.000 kuna. Grad će dati 300, Županija sto tisuća, a nešto ćemo namaknuti sponzorstvima. Ovo će biti dobro ulaganje i imat će izravni efekt.”
Ulaznice će krenuti u prodaju sljedećeg tjedna. 

Organizacije