Davis Cup: Duje Ajduković zamjena za ozlijeđenog Bornu Ćorića

Davis Cup: Duje Ajduković zamjena za ozlijeđenog Bornu Ćorića

Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić prijavit će Duju Ajdukovića kao zamjenu za Bornu Ćorića, koji je u utorak zbog ozljede morao otkazati nastup na predstojećem turniru prvog kruga završnice Davis Cupa, koji će se u dvorani Gripe održati od 12. do 17. rujna.
U postavi dvostrukog osvajača ovog natjecanja su tako će biti Borna Gojo (105. na pojedinačnoj ATP listi), Dino Prižmić (176.), Duje Ajduković (212.), Ivan Dodig (4. na ATP listi igrača parova) i Mate Pavić (21.).
„Još od američke turneje nosim se s dvije lakše ozljede koje sam pokušavao sanirati između turnira i mečeva. Nakon odrađenih pretraga morat ću poslušati savjete stručnjaka i uzeti kratku pauzu da se trenutno stanje ne pogorša. S obzirom na to, teška srca sam morao donijeti odluku da ne nastupim na Davis Cupu koji će se održati sljedeći tjedan u Splitu. Ništa mi ne predstavlja veće zadovoljstvo nego igrati za Hrvatsku, a pogotovo pred domaćom publikom koja je naš najveći poticaj. Iako nažalost neću biti u mogućnosti igrati, doći ću u Split i biti najvatreniji navijač s tribina“, objavio je Ćorić.
Ovo je prvi put da je Duje Ajduković nominiran u hrvatski sastav, pa će tako naša reprezentacija u Splitu imati dvojicu debitanata – 18-godišnji Dino Prižmić također još nije bio službeno prijavljeni igrač u Davis Cupu. Ajduković je trenutno 212. na pojedinačnoj ATP listi, što mu je uedno najbolji renking u karijeri. Nedavno je kao kvalifikant osvojio ATP Challenger u njemačkom Lüdenscheidu, a ove je sezone, među ostalim, osvojio turnir iz serije ITF World Tennis Toura u Splitu.
Iz skupine u Splitu plasman na završni turnir u Málagu, koji je na rasporedu u studenom, izborit će dvije najbolje reprezentacije. Osim Hrvatske, sudionici su SAD, Nizozemska i Finska.
Hrvatska će prvi susret u skupini odigrati protiv SAD-a 13. rujna, drugi protiv Finske 15. rujna, te treći protiv Nizozemske 17. rujna. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na poveznici https://www.ulaznice.hr/web/regular/15045068

 

Foto: Frane Hrabrov

Organizacije