Davis Cup Finale s novitetima već u ovoj sezoni

Davis Cup Finale s novitetima već u ovoj sezoni

Ovogodišnje izdanje Davis Cup Finala koje počinje 25. studenog moglo bi dobiti dva nova grada domaćina. Uz Madrid, po prijedlogu koji je objavio Međunarodni teniski savez u igru bi ušle još dvije destinacije u Europi, ali ITF i njegov partner Kosmos Tennis još nisu otkrili o kojim bi gradovima bilo riječ.

Novost je i da će završni turnir trajati 11 dana, u razdoblju od 25. studenog do 5. prosinca, što je već usvojeno. Prvotno je bilo određeno da bi se igralo od 22. do 28. studenog. Po novom prijedlogu o kojem je izvijestio ITF, Madrid bi na završnom turniru Davis Cupa ugostio dvije skupine, a pored toga, i dva susreta četvrtfinala, oba polufinala i finale.

Novi europski gradovi domaćini ugostili bi po dvije skupine u prvom dijelu natjecanja, a nakon toga i po jedno četvrtfinale. Potvrđeno je i da će se broj sudionika sljedeće godine smanjiti sa sadašnjih 18 na 16.

Podsjetimo, na završnom turniru Davis Cupa potkraj sezone igrat će i Hrvatska. Naša reprezentacija osigurala je put na završnicu pobjedom nad Indijom u kvalifikacijskom susretu lani u ožujku u Domu sportova u Zagrebu, a nakon toga Hrvatska je smještena u skupinu D u kojoj su i Australija i Mađarska. Hrvatski tenisači su u tom društvu trebali igrati u završnici prošle sezone, ali turnir u Madridu nije mogao biti odigran i odgođen je za 2021. zbog koronavirusa.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije