Davis Cup: Hrvatska u Malagu s najjačom postavom

Davis Cup: Hrvatska u Malagu s najjačom postavom

Vedran Martić, izbornik hrvatske reprezentacije, u ponedjeljak je prijavio momčad za predstojeći turnir završnice Davis Cupa, koji će se od 22. do 27. studenoga održati u španjolskoj Malagi.

U sastavu su svi naši najbolje rangirani igrači na pojedinačnoj, odnosno rang listi igrača parova. To su Marin Čilić (16. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Ćorić (27.) i Borna Gojo (182.), Mate Pavić (7. na ATP listi igrača parova) i Nikola Mektić (8.). Bit će ovo prvi put još od finala Davis Cupa 2018. da će u postavi istovremeno biti i Marin Čilić i Borna Ćorić, naša dva najbolja igrača u pojedinačnoj konkurenciji.

Na završnom turniru sudjelovat će osam najuspješnijih reprezentacija s rujanskih natjecanja prvog kruga završnice. Naša će reprezentacija 23. studenoga s početkom u 16 sati igrati protiv domaćina Španjolske, koja je za Malagu prijavila sljedeći sastav: Carlos Alcaraz (1.), Pablo Carreno Busta (15.), Roberto Bautista Agut (22.) i Marcel Granollers (12. u paru). Pobjednik tog okršaja će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Australija – Nizozemska. Do 21. studenoga u 11 sati izbornici mogu promijeniti najviše trojicu igrača. Hrvatska i Španjolska su se do sada u Davis Cupu susrele tri puta i u sva tri navrata pobjednik je bio španjolski sastav. Prvi meč u Malagi odigrat će drugorangirani tenisači oba sastava, nakon toga slijedi dvoboj najbolje rangiranih tenisača, a potom će na rasporedu biti okršaj parova.

Hrvatska je trenutno vodeća na rang listi Davis Cupa, zahvaljujući sjajnim rezultatima tijekom četiri posljednje sezone: 2018. je osvojila naslov, a 2021. bila finalist. U tom je redoslijedu Španjolska (šesterostruki osvajač ovog natjecanja) na drugoj poziciji.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije