Davis Cup: Hrvatska u ožujku gostuje u Srbiji

altHrvatska Davis Cup reprezentacija će u 1. kolu Svjetske skupine sljedeće godine gostovati u Srbiji, odlučeno je izvlačenjem u Dubaiju.

Hrvatska nije bila među nositeljima, koji su određeni na temelju plasmana na aktualnoj rang listi Davis Cupa, na kojoj trenutno zauzima 14. mjesto, pa nije mogla izbjeći okršaj s nekom od osam postavljenih reprezentacija. 
Predsjednik Međunarodnog teniskog saveza Francesco Ricci Bitti izvukao je papirić s imenom Hrvatske, za dio ždrijeba u kojem je kao nositelj već stajala Srbija, a domaćinstvo je odlučeno automatizmom, jer je posljednji (jedini) susret tih dviju reprezentacija održan u Splitu. Bilo je to 2010. godine, a Srbija je pobijedila rezultatom 4-1.
Za sljedeću godinu datumi su djelomično promijenjeni u odnosu na uobičajene, pa će susreti prvog kola biti održani od 6. do 8. ožujka, a ne, kao posljednjih sezona, početkom veljače.
“Ovo je jedan od najtežih ždrijebova svakako, pogotovo što igramo u gostima. Ako Srbija bude kompletna, bit će to veoma težak susret. U ovoj sezoni smo igrali s jednom od najmlađih ekipa u Davis Cupu uopće, tako da sam siguran da će za većinu u ekipi to biti ogromno iskustvo”, rekao je Marin Čilić, a na pitanje može li Hrvatska pobijediti dodao je: “Nadamo se da možemo, ali to će ovisiti o dosta faktora. Ima još dosta vremena do tog susreta.”
“Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković! No čak i ako igra mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi, s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu”, izjavio je Borna Ćorić.
Hrvatska je prošlog vikenda izborila povratak u Svjetsku skupinu svladavši u Amsterdamu Nizozemsku sa 3-2, a Srbija je taj status zadržala pobijedivši u Bangaloreu Indiju jednakim rezultatom. U sastavu Srbije nije bilo najboljeg tenisača Novaka Đokovića, a pobjedu su ostvarili Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.
Parovi 1. kola: Njemačka – Francuska, V. Britanija – SAD, Češka – Australija, Kazahstan – Italija, Argentina – Brazil, Srbija – Hrvatska, Kanada – Japan, Belgija – Švicarska.

Organizacije