Davis Cup: ITF zadovoljan viđenim u Zadru

Davis Cup: ITF zadovoljan viđenim u Zadru

ZADAR – Predstavnici Međunarodnog teniskog saveza (ITF) bili su tijekom dva prethodna dana u Zadru, kako bi obišli lokaciju na kojoj će se od 14. do 16. rujna održati polufinalni susret Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a.
Radilo se o obilasku koji je uobičajen u ovakvim prilikama, a ITF je bio zadovoljan viđenim u Zadru, gdje se očekuje izvanredna sportska priredba, u kojoj će sudjelovati neki od najboljih tenisača svijeta, i to i s hrvatske i američke strane.
Igrat će se na zemljanoj podlozi na otvorenom, te će za potrebe ovog susreta biti izgrađene montažne tribine, u sklopu sportskog centra Višnjik, odnosno iznad dvorane Krešimira Ćosića. Sve pripreme teku prema planu, a ukupan kapacitet gledališta, računajući predsjedničku ložu, VIP tribinu i novinarske pozicije, bit će oko 8200 mjesta. 
Za ovu će namjenu organizacijskom odboru biti na raspolaganju i infrastruktura same dvorane, a ITF-ovo izaslanstvo se vrlo pohvalno izrazilo o uvjetima u kojima će boraviti igrači, novinari i uzvanici, slično kao u rujnu 2016., kad je Hrvatska u Višnjiku u polufinalu pobijedila Francusku.
Tijekom sljedećih nekoliko dana bit će potvrđene cijene ulaznica (kompleti i pojedinačno), te će biti objavljen i datum početka prodaje.

Organizacije