Davis Cup: Izbornik Vedran Martić umjesto Marina Čilića za susret u Rijeci pozvao Ninu Serdarušića

Davis Cup: Izbornik Vedran Martić umjesto Marina Čilića za susret u Rijeci pozvao Ninu Serdarušića

Još je svega  nekoliko dana do početka kvalifikacijskog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Austrije u Rijeci (Sportska Dvorana Zamet, 4. i 5. veljače), a naš će sastav u odnosu na prvu nominaciju biti oslabljen za Marina Čilića (operacija koljena) kojeg će u postavi zamijeniti Nino Serdarušić. Podsjetimo, u sastavu su još Borna Ćorić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić.

“Nino je naš četvrti igrač u poretku na ATP listi i odlučio sam se za njega kao logičnu zamjenu za Marina. S nama će u Rijeci trenirati i mladi Dino Prižmić i Mili Poljičak, a pridružit će nam se i Ivan Dodig. Goste će predvoditi njihov najbolji igrač Dominic Thiem koji je imao problema s ozljedom ruke, no u završnici dvoranske sezone ponovo je igrao dobar tenis. Vjerujemo da će biti spreman za susret u Rijeci. Pored njega, za single su tu iskusni Dennis Novak i Jurij Rodionov, koji su dobri Challenger igrači. U paru imaju uigranu kombinaciju Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo u Rijeci biti pravi. Svi očekujemo novu pobjedu” – riječi su našeg izbornika Vedrana Martića.

“Mate (Pavić) i ja smo odlično ušli u novu sezonu, osvojili ATP turnir u Aucklandu, no malo smo razočarani nastupom na Australian Openu. Naše su ambicija bile puno više od drugog kola, najmanje četvrtfinale, no ponovo smo, kao i lani, izgubili od domaćeg para. Što se tiče Austrijanaca, protiv Erlera i Miedlera smo igrali u dva navrata, posljednji put ove godine u polufinalu Aucklanda gdje smo pobijedili u dva seta, no meč je mogao otići na obje strane. Neće biti lako, za pobjedu ćemo morati odigrati meč na svojoj najboljoj razini” – smatra Nikola Mektić.

“Predstojeći susret u Rijeci za nas je iznimno važan jer bi pobjedom osigurali nastup u grupnoj fazi. Ovim putem pozivam sve ljubitelje tenisa da daju podršku našim najboljim  igračima, koji nakon dulje vremena ponovo igraju meč Davis Cupa u Hrvatskoj” – istaknula je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

“Rijeka se i nedavno na Billie Jean King Cupu pokazala kao odličan domaćin, očekujemo veliku podršku naših navijača. Bit će organiziran autobusni prijevoz na susret iz niza naših gradova. Vrijeme je karnevala, imat ćemo na tribinama i podršku Zvončara. Za naše smo navijače osigurali iznimno povoljne cijene ulaznica od pet eura. Očekujemo punu dvoranu i naš uspjeh” – dodao je na kraju i izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

Ždrijeb za susret Hrvatske i Austrije održat će se u petak u Muzeju grada Rijeke.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije