Davis Cup: Protiv Španjolske u Osijeku

Davis Cup: Protiv Španjolske u Osijeku

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa za 2017. između Hrvatske i Španjolske bit će održan u Osijeku, odlučio je Hrvatski teniski savez. Bit će to povratak reprezentacije u grad na Dravi nakon točno dvadeset godina, odnosno od susreta protiv Maroka 1997., koji je održan u dvorani Zrinjevac. Ovaj put igrat će se u dvorani Gradski vrt, i to od 3. do 5. veljače. “Iznimno nam je drago što će Davis Cup opet biti u Slavoniji. Na ovom području je mnogo teniskih entuzijasta, i pojedinaca i klubova, ne samo u Osijeku, nego i u cijeloj regiji. Već godinama je velika želja Osječana i ljubitelja tenisa uopće u Slavoniji da ugoste našu reprezentaciju i sada će se to i ostvariti. Slavoniju često zaobilaze značajni i sportski događaji te je to još jedan od razloga zašto se HTS odlučio dati domaćinstvo Osijeku protiv tako atraktivnog suparnika.”, rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković i zahvalio se svim gradovima koji su se javili na natječaj za organizaciju ovog prestižnog sportskog događaja. “Veliki interes pokazali su ovom prilikom Varaždin i Rijeka, koji su također imali odlične ponude i sigurni smo da bi sjajno ugostili Davis Cup reprezentaciju. Vjerujemo da će biti prilike da se to ostvari u budućnosti.”> Bit će ovo treće uzastopno domaćinstvo hrvatske reprezentacije, nakon susreta protiv Francuske u Zadru i Argentine u Zagrebu, a protivnik će biti peterostruki osvajač ovog natjecanja, reprezentacija koja se nakon dvije godine vratila u Svjetsku skupinu. Prve najave govore da će španjolska izbornica Conchita Martínez dovesti najjači sastav, dakle predvođena Rafaelom Nadalom i Davidom Ferrerom, te ovogodišnjim sudionicima ATP World Tour Finalsa u konkurenciji parova, Felicianom i Marcom Lópezom. Hrvatska reprezentacija suočit će se sa Španjolskom nakon finala u 2016. godini, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta uopće.

Bit će ovo drugi međusobni susret ovih dvaju sastava, nakon što je Španjolska 2003. u Valenciji na zemlji pobijedila rezultatom 5:0.
Izbornik Željko Krajan ima rok za objavu popisa igrača do deset dana prije susreta, pri čemu će naravno uzeti u obzir stanje i formu igrača nakon početnog dijela sezone na turnirima u Brisbaneu, Chennaiju, Dohi, Sydneyu, Aucklandu i na Australian Openu. 
U Gradskom vrtu će se igrati na jednakoj podlozi kao i u zadnja dva prethodna susreta, a kapacitet gledališta je oko 4000 posjetitelja. Pobjednik ovog susreta će u četvrtfinalu početkom travnja igrati s boljim iz susreta Srbija – Rusija.
 

Organizacije