Davis Cup protiv Litve 13. i 14 rujna u Varaždinu

Davis Cup protiv Litve 13. i 14 rujna u Varaždinu

Susret Prve skupine Davis Cupa između Hrvatske i Litve bit će u rujnu održan u Varaždinu, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza. Igrat će se u Gradskoj dvorani Varaždin, koja je ove godine već bila domaćin našoj reprezentaciji u susretu tzv Qualifier faze ovog natjecanja protiv Belgije.
Unatoč nepovoljnom ishodu za našu reprezentaciju, koja je protiv Belgije doživjela poraz (1:3) dojmovi iz Varaždina bili su izvrsni, počevši od organizacije susreta do sjajne publike. Bit će ovo ukupno četvrti put da se susret Davis Cupa igra u Varaždinu, nakon što su prethodno naši tenisači ondje bili uspješni protiv Ekvadora, odnosno Kazahstana.
Susret protiv Litve je na rasporedu 13. i 14. rujna, odnosno u petak i subotu. Početak prvog meča prvog dana zakazan je za 17 sati. Igrat će se ukupno pet mečeva, od toga dva pojedinačna u petak, te meč parova i dva pojedinačna okršaja u subotu. Bit će ovo prvi susret ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, a domaćin je zbog toga određen ždrijebanjem.
Pobjednik ovog susreta plasirat će se u tzv. Qualifier fazu Davis Cupa za 2025. godinu, odnosno, imat će priliku sljedeće sezone izboriti odlazak u završnicu tog natjecanja.
Foto: Mario Ćužić

Organizacije