Davis Cup: U Bologni bez Marina Čilića, Borna Ćorić svejedno vjeruje u prolaz

Davis Cup: U Bologni bez Marina Čilića, Borna Ćorić svejedno vjeruje u prolaz

Hrvatska reprezentacija u subotu ujutro počela je u Bologni s treninzima za predstojeće okršaje u Davis Cupu, no u drugačijem sastavu u odnosu na popis prijavljenih igrača načinjen prije dva tjedna. Naime, Marin Čilić ovaj put neće biti u sastavu dvostrukog osvajača ovog natjecanja, te je umjesto njega u Italiju stigao Nino Serdarušić.

„Nakon zahtjevnog razdoblja, brojnih turnira i odigranih mečeva, potrebno mi je vrijeme za oporavak da bih mogao kvalitetno završiti sezonu. Trenutno nisam u mogućnosti dati svoj puni doprinos reprezentaciji“, pojasnio je Marin Čilić i dodao: „Žao mi je što neću biti s ekipom u Bologni, ali ću biti njihov najveći navijač. Imamo odlične igrače, sjajnu atmosferu u ekipi, pa i dalje vjerujem da imamo mogućnosti proći grupnu fazu natjecanja i plasirati se na završnicu.“
Tako će prvi reket hrvatskog sastava biti Borna Ćorić, koji je nedavnim osvajanjem turnira iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju pokazao da je ozljeda ramena, zbog koje je izbivao godinu dana, prošlost.
„Nakon više od dvije duge godine napokon sam se vratio. Prvi trening sam napravio, a da budem iskren, nisam očekivao da će biti tako dobar. Nino i ja smo  radili odlično dva i pol sata i stvarno smo zadovoljni“, rekao je Borna i dodao: “Atmosfera je odlična, trening je odrađen, navečer ćemo zajedno gledati vaterpolo…“
Borna je još jednom zaslužio čestitke za sjajne partije iz kolovoza u Cincinnatiju, gdje je ne samo došao do najvećeg uspjeha u karijeri, nego je naslov osvojio uz vrhunsku igru. Što treba učiniti da se takva forma vrati i da tenis bude takav i u Bologni?
„Rekao bih da mi treba još nekoliko treninga. I da budem zdrav. Posljednjih nekoliko dana sam se oporavio, napravio mješavinu odmora i treninga. Nisam se opustio, ali ni pretjerao s treninzima. Imao sam jako naporan tempo, a u posljednjih sedam dana pronašao sam balans da se i odmorim i ne zapustim. Nema razloga da opet ne pokažem odličan tenis.“
Sastav reprezentacije bit će drugačiji nego se najavljivalo, bez Marina Čilića. Kakvi su izgledi našeg sastava u Bologni?
„Bez Marina nismo toliki favoriti, ali nas ne bih otpisao. Imamo Goju. Serdarušića, mene… Ja sam u životnoj formi i jako se veselim mečevima. Naravno, imamo i odličan par, po meni najbolji na svijetu. Bit će jako teški mečevi, ali mislim da imamo dobre šanse za prolazak“, rekao je Ćorić, koji je posljednji meč u Davis Cupu odigrao na završnom turniru u Madridu 2019.
Uz Ćorića, u Bologni su u hrvatskoj reprezentaciji još Borna Gojo, Nino Serdarušić, Mate Pavić i Nikola Mektić, a kao šesti član, koji nije prijavljen za susret ali će trenirati, stigao je Mili Poljičak.
Prvi susret na turniru Hrvatska ima u srijedu 14. rujna s početkom u 16 sati protiv domaćina Italije. Dan potom slijedi okršaj sa Švedskom, a treći susret na rasporedu je u subotu protiv Argentine. Plasman u samu završnicu, koja će se održati u studenom u Malagi u Španjolskoj, izborit će dvije najbolje reprezentacije.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije