Davis Cup: Zna se tko su potencijalni suparnici Hrvatskoj

Kao što se i očekivalo, hrvatska reprezentacija bit će prvi nositelj u natjecanju Prve skupine u euroafričkoj zoni Davis Cupa sljedeće godine. Nakon što je u ponedjeljak objavljena nova rang lista reprezentacija, Hrvatska stoji najbolje od svih 12 sudionika koliko će ih u toj grupi biti iduće sezone.
Osim Hrvatske, za nositelje su postavljeni Austrija i Izrael, a četvrti će biti Ukrajina ili Švedska. Nositelji se  neće moći sastati u ovom rangu natjecanja, eventualno tek idućeg rujna u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu.
Osim spomenutih reprezentacija u Prvoj skupini će u 2014. godini još biti Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Latvija te pobjednici susreta Danska – Švedska i Rusija – Južna Afrika. Ta dva susreta bit će odigrana od 18. do 20., odnosno od 25. do 27. listopada.
Hrvatska bi u 1. kolu u veljači trebala biti slobodna, baš kao i sve reprezentacije koje su postavljene za nositelje, i u natjecanje bi se uključila tek u travnju. Pobjednici travanjskih susreta ići će u kvalifikacije za Svjetsku skupinu. Datum izvlačenja parova još nije potvrđen, ali se očekuje da će ono biti održano 28. listopada.alt

Organizacije