Dečki treći u Njemačkoj, cure četvrte u Rusiji

Dečki treći u Njemačkoj, cure četvrte u Rusiji

Hrvatska muška reprezentacija u uzrastu do 14 godina osvojila je treće mjesto na kvalifikacijskom turniru Winter Cupa u njemačkom Niederzieru, naši su dečki u nedjelju bili bolji od Ukrajine s 3:0. Do pojedinačnih pobjeda došli su Fran Rakonić (protiv Kostiantina Mantaha – 6:2, 6:2) te Antonio Voljavec protiv Oleksandra Ponomara – 7:6(10), 6:4. Rakonić i Voljavec su u dvoboju parova bili bolji od Mantaha i Vengera – 6:4, 3:6, 10:7.

Naša ženska reprezentacija u istom uzrastu osvojila je četvrto mjesto na kvalifikacijskom turniru Winter Cupa u ruskom Kazanju nakon što je u nedjelju poražena od Estonije s 2:1. Lana Preis pobijedila je Maarju Leinstrep (6:2, 6:2), a Chiara Jerolimov je u drugom pojedinačnom susretu izgubila protiv Brit Martin – 6:2, 7:5. U odlučujućem susretu parova Gull i Martin svladali su Preis i Neru Tešankić s 7:6(4), 6:0.

Naše igračice u uzrastu do 16 godina stigle su do sedme pozicije na kvalifikacijskom turniru Winter Cupa u Poljskoj (Puszczykowo), one su u posljednjem susretu na turniru bile uvjerljive protiv Crnogorki s 3:0. Sara Svetac dobila je Teu Nikčević (6:3, 7:6(3)), Lucija Ćirić Bagarić Divnu Ratković (7:6(5), 6:1), a Marčinko i Svetac su u paru bez izgubljenog gema nadvisile Mrvaljević i Nikčević – 6:0, 6:0.

Organizacije