Del Potro: Hrvati su favoriti, dat ćemo sve od sebe za naslov

Del Potro: Hrvati su favoriti, dat ćemo sve od sebe za naslov

Argentinski tenisači spremni su za izazov koji im donosi finale Svjetske skupine Davisova kupa u Zagrebu. Motiv je, naravno, ogroman – prvi povijesni naslov u ovom natjecanju, dosad su u četiri navrata gubili u finalu. Prva zvijezda gostujućeg momčadi svakako je Juan Martin Del Potro.

– Imao sam dobru dobru godinu, nisam očekivao rezultate do kojih sam došao tijekom sezone – kazao je Del Potro na konferenciji za medije i nastavio: 

– Sada me čeka još jedno finale, što je sjajno iskustvo, dat ću sve što imam kako bih imao dobar vikend. Imamo dobru momčad i iza mene, imamo razloga za vjeru u svim mečevima. Trenutak koji nas čeka je jako poseban, jako smo pozitivni – nastavio je vodeći argentinski tenisač, koji je otkrio i dosadašnje dojmove o podlozi u zagrebačkoj Areni.

– Mislim da su uvjeti u redu i za mene i za ostatak ekipe, kao i za suparnike. Čeka nas težak vikend, nismo odlučivali o podlozi i tome se trebamo prilagoditi. Oni su kod kuće i bit će favoriti, a mi ćemo dati svoje najbolje – istaknuo je prvi argentinski reket, koji je svjestan da će puno toga ovisiti o njegovu izdanju i o igri koju će na drugoj strani pokazati Čilić.

– Marin je zaslužio biti šesti na svijetu, sjajan je igrač. Ima šansu osvojiti ovaj trofej tijekom vikenda, ali i mi će se truditi pobijediti. Jako je dobar, igrali smo puno kvalitetnih mečeva, ali sada će biti drugačiji uvjeti i drugačiji motiv. Imat ću šansu igrati protiv njega u nedjelju, ali prvo ćemo razmišljati o petku – zaključio je Del Potro.

Argentinski izbornik Daniel Orsanic ima hrvatske korijene, no ističe da je u ovom meču 100 postotni Argentinac:

– Poštujem hrvatske ljude, imam i hrvatsku krv, ali ponosan sam što sam ovdje kao Argentinac i zastupam svoju zemlju – reći će Orsanic koji vjeruje u pobjedu svoje momčadi.

– Ovdje smo da bismo doživjeli iskustvo osvajanja naslova. Živimo u trenutku i to je sve što i možemo. Vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar za svoju zemlju – zaključio je Orsanic.

Organizacije