Devald do četvrtfinala u Austriji, Mitrović pobjednički u Luksemburgu

Devald do četvrtfinala u Austriji, Mitrović pobjednički u Luksemburgu

Borna Devald plasirao se u četvrtfinale juniorskog ITF turnira 3. ranga u austrijskom Kärntenu. Prvopostavljeni Zagrepčanin je u prvom kolu pobijedio Austrijanca Juliusa Ratta (6:2, 6:3), a u osmini finala Čeha Jaroslava Šmedeka – 6:3, 6:4. Za ulazak u polufinale igra protiv Nijemca Maxa Hansa Rehberga. Ivan Karlo Ban je u prvom kolu ovog turnira poražen od Talijana Giorgija Tabacca – 4:6, 6:0, 6:2.

Niti jedna od pet hrvatskih predstavnica u Kärntenu nije prošla prvo kolo – Kornelia Hunčak je izgubila od Čehinje Denise Hrdinkove (7:6, 6:4), Sara Svetac od 5. nositeljice, Francuskinje Nine Radovanovic (7:6(7), 7:6(4)), Sara Zalukar od osmopostavljene Nizozemke Bente Spee (6:4, 3:6, 6:4), Lucija Ćirić Bagarić od 7. nositeljice, Čehinje Nelly Knežkove (6:4, 6:0), dok je od Klare Vukičević uspješnija bila Čehinja Katerina Mandelikova – 6:1, 6:2.

Fran Mitrović igrat će u 2. kolu ITF-ova juniorskog turnira 4. ranga u luksemburškom Esch/Alzetteu. Fran je u prvom kolu sa 6:2, 6:3 slavio protiv domaćeg igrača Laurenta Schroedera, a za ulazak u četvrtfinale borit će se s osmim nositeljem Francuzom Williamom Juchom.

Organizacije