Dino i Alen za krunu u Mariboru, Marina bolja od Klare

Dino i Alen za krunu u Mariboru, Marina bolja od Klare

Hrvatski su tenisači i tenisačice obilježili ovotjednu završnicu Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 16 godina u Mariboru. U muškom finalu snage će odmjeriti Dino Prižmić (3.9 i Alen Bill (4.). Dino je u polufinalu preskočio Slovenca Aljaža Jerana (6:3, 6:39, dok je Alen nadvisio 1. nositelja, Belgijca Alexandera Blockxa – 6:4, 6:3.

Kod tenisačica, završnicu je izborila Marina Škegro (10.) koja je u hrvatskom polufinalu iznenadila prvopostavljenu Klaru Vukičević – 6:4, 6:3. Za svoj prvi pojedinačni naslov na TE turnirima igrati će protiv 4. nositeljice, Slovenke Petje Drame.

Marijana Majetić i Klara Vukičević pobjednice su u konkurenciji parova nakon  što su u finalu svladale Emu Bubalo i Slovenku Niku Strašek – 6:7(6), 6:3, 10:6. Marijani je ovo 10. naslov na TE turnirima (sedmi u parovima), dok je Klara stigla do svoje treće titule, druge u parovima 

Na mariborskom turniru u uzrastu do 14 godina (također 2. rang) Tena Rajki (4. nositeljica) izgubila je polufinalni susret od drugopostavljene Belgijke Sare Pantelic bez osvojenog gema – 6:0, 6:0.

Organizacije