Duje Ajduković bez pobjede u Umagu, Dino Prižmić krenuo odlično pa predao zbog ozljede

Duje Ajduković bez pobjede u Umagu, Dino Prižmić krenuo odlično pa predao zbog ozljede

Duje Ajduković i Dino Prižmić završili su ovogodišnji nastup na ATP Croatia Openu u Umagu. Duje je na prošlogodišnjem izdanju turnira došao do prve pobjede u karijeri na velikim turnirima, no ove sezone to nije ponovio. U dvoboju prvog kola sa 6:2, 7:6 (2) svladao ga je Slovak Alex Molčan, peti nositelj, koji je nakon prošlotjednog polufinala u Hamburgu došao do 38. mjesta, ujedno najboljeg plasmana u karijeri. Duje je dugo imao problema s početnim udarcem, pa je servis prvi put držao tek kod 1:2 u drugom setu. Malo potom Molčan je poveo 4:2 i činilo se da će rutinski zaključiti meč, no 21-godišnji Ajduković se uspio oporaviti i izboriti tie-break. Ipak, do potpunog preokreta nije došlo i u osminu finala se plasirao Slovak, kojem je ovo premijerni nastup u Umagu. Bio im je ovo treći međusobni okršaj, nakon prošlogodišnjeg Challengera u Bratislavi i preklanjskog Futuresa u Hamburgu, a Ajduković još čeka prvu pobjedu.

“Nije bilo lagano. Loše sam servirao od početka, imao sam jako nizak postotak prvog servisa. Izgubio sam servis pet ili šest puta, to je jako loše i to je bio problem ‘broj 1’. Molčanova razina tenisa sada je viša nego što je bila kada smo se prije sastajali”, rekao je Ajduković.

Dino Prižmić, europski viceprvak do 18 godina s prošlotjednog prvenstva održanog u švicarskom Klostersu ipak nije imao uspješnu rezultatsku premijeru na ATP turnirima. Na startu ATP Croatia Opena u Umagu krenuo je dobro protiv Španjolca Bernabea Zapate Mirallesa, no sredinom prvog seta se ozlijedio i više nije mogao parirati 81. igraču svijeta. Pri rezultatu 4:6, 0:3 predao je meč prvog kola.

“Kod 4:3 sam osjetio bol u području trbušnog zida i više se nisam mogao kretati i servirati. Još nisam bio na ultrazvuku, ali se nadam da se radi o takvom problemu. Žao mi je, ali što je, tu je”, rekao je 16-godišnji Prižmić, koji je još uvijek junior.

“Sigurno da je ovo sa čime sam se danas suočio dosta veća kvaliteta tenisa od juniorske, ovdje suparnici ne griješe toliko. Prižmić je najmlađi igrač koji je ove godine nastupio na bilo kojem ATP turniru u glavnom ždrijebu (do utorka to je Bio Kinez Jungcheng Shang u Rio de Janeiru sa 17 godina i dva mjeseca). Da je svladao Zapatu Mirallesa bio bi najmlađi igrač s pobjedom nad umaškom turniru, a to do daljnjega ostaje tada 17-godišnji Španjolac Rafael Nadal. Prižmić je u prvom setu u tri navrata imao break prednosti i odlično se držao protiv suparnika koji je prije dva mjeseca igrao u četvrtom kolu (osmini finala) u Roland Garrosu.

Foto: Croatia Open

Organizacije