Dino Prižmić u osmini finala EP-a do 18 godina, a Antonio Voljavec do 16 godina

Dino Prižmić u osmini finala EP-a do 18 godina, a Antonio Voljavec do 16 godina

Dino Prižmić igrat će u osmini finala Europskog prvenstva do 18 godina u švicarskom Klostersu, 16-godišnji Splićanin (4. nositelj) je u 3. kolu pobijedio Slovenca Matica Križnika (2:6, 7:6(3), 6:2), a za četvrtfinale će igrati protiv Bugarina Janakija Mileva. Sara Svetac je u trećem kolu EP-a izgubila od 15. nositeljice, Belgijke Amelije Waligore – 6:4, 6:3.

Antonio Voljavec stigao je do nove pobjede na Europskom prvenstvu od 16 godina u češkom Prerovu, Zagrepčanin je prošao u osminu finala nakon uspjeha protiv Portugalca Goncala Marquesa (6:1, 6:3). Sljedeći suparnik bit će mu Nizozemac Manvydas Balciunas. Chiara Jerolimov i Dora Mišković prošle su u četvrtfinale konkurencije parova nakon što su im bez borbe susret predale Talijanke Basiletti i Paganetti.

Marta Dobrić izgubila je susret trećeg kola EP-a do 14 godina u češkom Mostu od 16. nositeljice, Švicarke Sarine Arwen Schnyder (6:1, 6:3) dok su Rafael Behr i Ivon Jovanović u drugom kolu parova poraženi od Slovenaca Žige Šeška i Svita Suljiča – 6:1, 6:2.

Organizacije