Djevojke izgubile od Nizozemki

Hrvatska Fed Cup reprezentacija porazom je počela nastup na turniru Prve skupine (euroafrička zona) koji se održava u Budimpešti: u susretu 1. kola u grupi A sa 3:0 bolja je bila Nizozemska.
U prvom dvoboju dana Petra Martić je bila na dobrom putu prema pobjedi nad Richel Hogenkamp, 205. na WTA listi, jer je, među ostalim, kod 6:4, 5:5 imala četiri “break” lopte, a u trećem setu je imala 4:3 i servis. Na kraju je ipak do pobjede 4:6, 7:5, 7:5 stigla nizozemska tenisačica.
Na 2:0 potom je povisila Kiki Berthens (124.), svladavši Donnu Vekić sa 6:2, 6:4, u meču u kojem je hrvatska tenisačica četiri puta gubila servis. Kod 4:5 u drugom setu je još imala priliku za povratak, no nije uspjela iskoristiti “break” loptu. U dvoboju parova Kiki Bertens i Michaella Krajicek su sa 7:5, 6:2 svladale Petru Martić i Dariju Jurak.
– Očekivali smo težak meč, ali smo priželjkivali pozitivan rezultat. Prvi meč je bio jako izjednačen, šteta što Petra nije nekoliko važnih lopti odigrala drugačije. Berthens je bila bolja od Donne, kojoj servis nije funkcionirao, a u dvorani je u takvom slučaju teško očekivati bolji rezultat – rekla je izbornica Iva Majoli i dodala:

– Moramo gledati naprijed, fokusirati se na ono što slijedi. Idući je Luksemburg ( u 1. kolu izgubio od Belgijd s 3:0), nadam se da će biti bolje.
Susret Hrvatske i Luksemburga na rasporedu je u srijedu u 16 sati.alt

Organizacije