Dodig: Štepanek me iznenadio odličnom igrom

Ivan Dodig neočekivano se oprostio od ovogodišnjeg pojedinačnog nastupa na Roland Garrosu već u 1. kolu, bolji od njega bio je 37-godišnji češki veteran Radek Štepanek koji je slavio u četiri seta – 5.7, 6:3, 6:4, 6:1. Ivan je osvojio prvi set (s 2:5 okrenuo na 7:5) i onda stao. Čeh je u nastavku pronašao dobitnu formulu, praktički koristio svaku priliku za break (iskoristio ukupno šest od osam break-loptu), dok su Ivanove prilike odlazile u nepovrat – stigao je tek do dva breaka (oba u prvom setu) od ukupno 11 prigoda za oduzimanje suparnikova servisa.

– Moram priznati da me Štepanek iznenadio razinom igre s obzirom da ove godine nije igrao puno turnira. Ja sam igrao dobro, no on stvarno odlično –  priznao je Ivan i dodao:

– Ključ je bio u trećem setu gdje sam propustio nekoliko prilika za break i povratak u meč. Općenito, ove sam godine gubio dosta tijesnih mečeva, zato sam i dosta pao u renkingu. No, dobro treniram i vjerujem da ću proigrati u drugom dijelu sezone u kojem tradicionalno imam bolje rezultate. Ovdje mi ostaje još nastup u paru gdje Melo i ja tražimo dobar rezultat, no neće biti lako jer nam je zemlja najlošija podloga – svjestan je Ivanalt

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup