Dodig: Bit će teško, ali Bryane se može pobijediti

altHrvatska reprezentacija odradila je prve treninge u kompleksu Tualatin Hills u Beavertonu pored Portlanda, gdje će od petka do nedjelje igrati protiv SAD-a Svjetske skupine Davis Cupa. Riječ je o susretu četvrtfinala, a ukupno četvrtom okršaju ovih dviju reprezentacija (Hrvatska vodi 3:0), te drugom na američkom tlu, nakon što je 2005. u susretu prvog kola Hrvatska pobijedila 3:2.
Tada se igralo na betonskoj podlozi na otvorenom, kao što će biti i ovaj put, a kakvi uvjeti očekuju igrače u jednom je trenutku pojasnio Marin Čilić, rekavši da se radi o „podlozi koja je sasvim nalik onoj na turniru u Indian Wellsu, samo što je nadmorska visina ovdje niža.“ Na pitanje koliko se slaže s takvim viđenjem Ivan Dodig je odgovorio:
„Mislim da je to dobra procjena, tereni su što se tiče brzine baš kao oni u Indian Wellsu. Lopta kroz zrak ide malo sporije, ali sve u svemu uvjeti su jako slični onima u Indian Wellsu, a igrališta su im identična. Znači, znamo što nas očekuje. Tek smo došli, tek je prvi trening iza nas i trebat će nam još koji dan da dođemo u optimalnu situaciju, ali možemo biti zadovoljni. Ni temperatura nije visoka.“
Hrvatska reprezentacija u Portland je po lokalnom vremenu stigla u nedjelju navečer, a gotovo svi članovi reprezentacije prve su noći odspavali malo, jer su se zbog vremenske razlike budili između 4 i 5. Koliko to može biti problem?
„Sigurno da nije lako prilagoditi se brzo na vremensku razliku, pogotovo ovdje gdje je devet sati u odnosu na Hrvatsku. Sve je suprotno nego kod nas: ovdje idemo na spavanje kad bismo kod kuće ustajali. No svi smo na tom nivou puno godina, spremni smo za to i ne treba paničariti. Svjesni smo da nam trebaju dva-tri dana da se prilagodimo, dobro je da smo došli već u nedjelju i do petka će sve biti u redu“, kaže Dodig.
U subotnjem okršaju parova Hrvatsku čeka sjajan dvojac Bob i Mike Bryan, koji je već više od desetljeća na vrhu ili u samom vrhu u toj konkurenciji u svijetu. Kako ih se može pobijediti?
„Bit će jako teško. Oni pred domaćom publikom imaju jako dobar skor, mislim da sam negdje pročitao da u Davis Cupu imaju omjer 25:4. Znači, ne gube često. No jedan od njih bio je protiv Ančića i Ljubičića u Carsonu, a ja se nadam da ih i ovdje možemo pobijediti. Neće biti lako, oni računaju na taj bod, ali više nisu onako dominantni kao prije. Može ih se pobijediti, ali ako odigramo na jako visokom nivou. Već smo pokazali u posljednjim susretima Davis Cupa da smo spremni pobjeđivati u takvim mečevima, a ranije smo ih gubili. Jest da ćemo igrati protiv jako dobrog tima, ali se moramo postaviti da ih možemo pobijediti. Njihova dominacija više nije kao prije. Moramo biti spremni da iskoristimo ako odigraju malo lošije“, rekao je Dodig.  

Organizacije