Dodig dalje, Čilić izgubio

alt

ATP turnir u SAD-u (442.500 $)
DELRAY BEACH – Ivan Dodig jedini je dohvatio osminu finala na Floridi, Ivo Karlović i Marin Čilić izgubili su na startu turnira koji se igra na tvrdoj podlozi…
Marin Čilić vratio se na Tour nakon tromjesečne pauze zbog ozljede. Izgubio je protiv Jarkka Nieminena, kojem je to prva pobjeda protiv najboljeg hrvatskog tenisača. Već na startu je Finac poveo 3-0 i to mu je bilo dostatno za prvi set. Nakon što se sjajnom igrom vratio u drugom setu, treći je otvorio gubitkom servisa, no vratio se u petom gemu. Ali u nastavku je loše servirao i Finac je upisao pobjedu. Drugi Međugorac na turniru, Ivan Dodig, imao je više sreće u trećem setu, pobijedio je Matthiana Bachingera nakon dva sata i 10 minute igre. U drugom kolu će igrati protiv još jednog Nijemca, ovoga puta mu je protivnik Philipp Kohlschreiber.
Svega 77 minuta trebalo je Marinku Matosevicu, australskom Hrvatu, do jedne od većih pobjeda u karijeri. Ivo Karlović zabio je samo šest asova, a imao je dosta nizak postotak prvog servisa. Svega 51%.

1. KOLO
Dodig – Bachinger 4:6, 6:4, 6:4
Nieminen – Čilić (2) 6:3, 3:6, 6:2
Matosevic – Karlović 6:3, 6:4

Organizacije