Dodig: Dobra će atmosfera iz nas izvući maksimum

Dodig: Dobra će atmosfera iz nas izvući maksimum

Ivan Dodig je iznimno jak adut hrvatske reprezentacije u susretu parova, naši najbolji tenisači trenutačno su u nizu od sedam uzastopnih pobjeda u paru u Davisovu kupu, posljednji su put poraženi u ožujku 2015. u Kraljevu protiv Srbije. Bod u subotnjem meču parova uvijek je jako važan u svakom susretu, vjerojatno će tako biti i ovog puta u osječkom dvoboju 1. kola Svjetske skupine protiv Kanade. 

– Naša dosadašnja iskustva pokazali su da susret parova ima veliku važnost, taj bod u većini slučajeva donosi prekretnicu. Lijepo je i pozitivno čuti da imamo niz od sedam pobjeda u paru, nadam se da ćemo ga produžiti i nakon ovog vikenda. Znamo da nas čeka težak meč protiv Kanađana, no nadam se da uz domaću publiku možemo pobijediti. Ta podrška publike nam puno znači, pogotovo nama koji nemamo puno prilika igrati na domaćim terenima. Siguran sam da će biti jako dobra atmosfera i nadam se da će to izvući maksimum iz nas igrača i da ćemo donijeti taj bod u paru. I nadam se ukupnoj pobjedi – pun je optimizma Dodig koji se u sastav Željka Krajana ponovo vraća nakon finala poritv Argentince krajem 2016. godine. Pun je lijepih riječi za kanadski par koji će gotovo sigurno činiti 45-godišnji veteran Daniel Nestor i 27-godišnji Vašek Pospišil.

– Oni su već godinama velik par. Pospišil je pobjednik Grand Slama, osvojio je Wimbledon, a o Nestoru ne treba puno govoriti, on je osvojio sve živo. Bit će to za nas jako težak i zahtjevan meč, no iskustvo govori da protiv velikih timova imamo velike pobjede. I mis smo velik tim, moramo se tako postaviti i ići na pobjedu – najavljuje Dodig.

Organizacije