Dodig i Melo krenuli pobjedom u Londonu

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo pobjedom su otvorili nastup na ATP Finalsu u Londonu, njih su dvojica u 1. kolu B skupine turnira najboljih osam svjetskih parova svladali druge nositleje, altDaniela Nestora i Nenada Zimonjića (Kanada, Srbija) – 6:3, 7:5.

– Dobro smo otvorili meč, posebice na povratu servisa. To nas je opustilo još više na terenu i stigli smo do dvostrukog breaka. Drugi je set bio daleko otvoreniji i borbeniji, no uz malo sreće stigli smo do značajne pobjede. Nestor i Zimonjić su odličan i iskusan par, ovaj nam je uspjeh velik vjetar u leđa i s optimizmom gledamo na nastavka turnira – rekoa je nakon susreta Dodig koji je uoči nastupa u Londonu imao dosta problema s ozljedom leđa zbog koje je i predao susret na turniru parova u pariškom Bercyju.   

– Bilo je teško, vratio sam se nakon Pariza kući i nisam uopće trenirao. Nisam igrao niti po dolasku u London. No, uz veliku pomoć svoje ekipe, kojoj želim zahvaliti, uspio sam se osposobiti za prvi meč. Prošlo je jako dobro, nadam se da ću izdržati ovdje još par mečeva i onda se nakon svega dobro odmoriti – rekao je Ivan.