Dodig: Ušao sam u tenisku povijest

Ovogodišnji je Wimbledon doista poseban za Ivana Dodiga, hrvatski je reprezentativac na travi Allalt England Cluba stigao do najvećeg rezultata karijere. Nakon što je prvi put u karijeri dohvatio drugi tjedan Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, u paru s Brazilcem Marcelom Melom senzacionalno je stigao do finala! Njih su dvojica u polufinalnom susretu nakon maratona i pet setova bili bolji od četvrtih nositelja, Indijca Leandera Paesa i Čeha Radeka Štepaneka – 3:6, 6:4, 6:1, 3:6, 6:3. U velikom će im finalu suparnici biti najbolja kombinacija današnjice, Amerikanci Bob i Mike Bryan.

– Bio je zanimljiv meč. Oni su krenuli jako dobro u susret, mi smo se u prvom setu još tražili. Imao sam osjećaj da nam jako dobro čitaju servise. Drugi smo set uzeli mi, bilo je malo sreće uz dvostruku servis-pogrešku Štepaneka na set-loptu. U trećem smo setu odigrali odlično, sve je funkcioniralo savršeno. U četvrtom je moj partner malo popustio na povratu servisa, no znao sam da mu to nije najjača strana, da će on svoj posao odraditi na mreži jer je jedan od najboljih u svijetu. Tako je i bilo, izgubili smo taj set, no u petom smo dočekali svoju priliku i iskoristili je. Ja sam sigurnim servisom zaključio meč – rekao je nakon meča vidno zadovoljni Ivan. On je nakon Gorana ivaniševića (Roland Garros 1990. i 1999.) prvi Hrvat u Open eri finalist jednog Grand Slama u paru. Godine 1962. u Wimbledonu su finale parova igrali Boro Jovanović i Nikola Pilić, no, kao i Goran, nisu otišli do kraja.

– Lijepo je biti dio teniske povijesti, ovim finalom i ja sam ušao u nju. Finale? Braća Bryan toliko godina igraju najbolji tenis u paru, uvjerljivo su prvi na rang-listi što dovoljno govori. No,  imaju i ona slabije dane. Ako u finalu bude jedan takav dan, pokušat ćemo iskoristiti priliku i domoći se naslova. To bi stvarno bilo ispunjenje sna – nada se Ivan.

Organizacije