Dodig zadovoljan formom

altDavis Cup 2013 – Svjetska skupina
TORINO – Hrvatska Davis Cup reprezentacija u utorak je u Torinu ojačana za još jednog člana. Riječ je o Nikoli Mektiću, kojeg je izbornik Željko Krajan dan ranije pozvao u sastav kad se dobila cjelokupna slika o stanju ozljede Antonija Veića, koji je na prvom treningu u dvorani Palavela uganuo gležanj…
Mektić je trenutno 260. na pojedinačnoj ATP listi, a prošlog je tjedna bio polufinalist ITF Futures turnira u njemačkom Kaarstu. Ovo mu, međutim, nije prvi put da je u sastavu hrvatske reprezentacije u Davis Cupu, jer je član ekipe bio i u rujnu 2011. na gostovanju u Južnoj Africi.
Danas je Antoniju dosta bolje i ide u dobrom pravcu. Prva prognoza je bila da će morati pauzirati tri tjedna, ali oporavak ide brže nego što se najavljivalo. Ipak, morali smo pozvati Nikolu Mektića, jer tijekom sljedećih nekoliko dana Antonio sigurno neće moći trenirati i nismo sigurni može li biti na dispoziciji za igranje meča“, rekao je izbornik Željko Krajan.
Do Mektićeva dolaska glavninu termina za trening popunili su Marin Čilić i Ivan Dodig, koji bi trebali biti hrvatski aduti u pojedinačnim mečevima u petak i nedjelju. Raspored igranja bit će određen na izvlačenju parova u četvrtak u podne, kada će oba izbornika, Željko Krajan i Corrado Barazzutti, otkriti postave. Prije toga, u srijedu poslijepodne, imat će još obaveznu konferenciju za novinare u dvorani Palavela.
Ne bude li iznenađenja, prvog dana trebali bi igrati Marin Čilić i Fabio Fognini, te Ivan Dodig i Andreas Seppi.  Fognini je trenutno 44. tenisač svijeta, a Seppi je upravo ovog ponedjeljka prvi put u karijeri ušao u društvo dvadeset vodećih na pojedinačnoj rang listi: na 18. je mjestu. Govoreći o prvim dojmovima na treninzima Ivan Dodig je rekao:     
 „Teren je jako dobar, maksimalno koristimo vrijeme za trening i vjerujem da ćemo za petak biti spremni. Bit će teško, kao što je teško prognozirati pobjednika. Italija ima jako dobre igrače, Seppija i Fogninija koji igraju dobro, te odličan par. Bitno je da smo zdravi i da damo maksimum.“
Plasmanom u 3. kolo Australian Opena, štio mu je dosad najveći uspjeh na Grand Slam turnirima u pojedinačnom natjecanju, Ivan Dodig je također popravio plasman i sada je vrlo blizu povratku među pedeset najboljih na svijetu. Trenutno je 59. na ATP listi, ali još je važnije da je u dobroj formi: iako je izgubio u Melbourneu od Francuza Gasqueta igrao je dobro, a tko zna u kojem bi se pravcu razvio taj meč da je Dodig iskoristio prednost koju je imao (osvojen prvi set te loptu za dva „breaka“ prednosti u drugom):   
Meni je najbitnije da sam zdrav što trenutno jesam. Igram jako dobro, puno sam trenirao i dobro odigrao u Australiji. Više bih volio da se igra na tvrdoj podlozi, ali sam spreman i svejedno mislim da imamo šanse za pobjedu“, rekao je Dodig.

 

Organizacije