Dodigu hrvatski derbi na Zagreb Indoorsu

Derbi susret 2. kola PBZ Zagreb Indoorsa pripao je Ivanu Dodigu. Ivan je peti put zaredom pobijedio Ivu Karlovića, drugi put na Indoorsu (2013.). Dodig je slavio u dva seta – 7:6(5), 6:3, a nakon meča sasvim je sigurno da Karlović može žaliti za propuštenim prilikama. Imao je sedam break-lopti, no nije uspio iskoristiti niti jednu. U prvom je setu imao tri break i set-lopte kod vodstva od 5:4, a u trećem gemu drugog seta četiri break-lopte (0:40 i prednost). Dodig jer sve spasio pa će u petak (14:30) u četvrtfinalu igrati protiv Marina Čilića.

– Izgleda da meni odgovara kad igram protiv Ive, ima dosta takvih slučajeva u tenisu. On je imao svoje prilike, ja svoje, možda sam se bolje snašao i imao više sreće – rekao je Dodig. 
– Od svih naših susreta do sada mislim da sam ovaj odigrao najbolje i imao sam najviše šansi. Ivan mi ne leži, ide naprijed, igra odlične voleje i reterne – rekao je Karlović.
Dvoboj Marina Čilića i Ivana Dodiga bit će bez sumnje središnji događaj u petak:
 – Za mene je već uobičajeno da igram protiv hrvatskog tenisača. Jako smo dobri prijatelji, kumovi, ali obojica ćemo pokušati pobijediti. Tko bude bolji neka pobijedi i nakon toga pokuša osvojiti turnir – rekao je Dodig.alt

Organizacije