Dodijeljene donacije tenisačicama i tenisačima, Davis Cup s Indijom u Zagrebu

Dodijeljene donacije tenisačicama i tenisačima, Davis Cup s Indijom u Zagrebu

Hrvatski teniski savez održao je u Zagrebu redovnu godišnju Skupštinu. Od najvažnijih točaka treba istaknuti usvajanje financijskog izvješća, te promjene u Upravnom i Nadzornom odboru. Novi članovi UO-a su Mišo Mesić i Željko Lukač, a u NO je ušao Reno Budić.
U svečanom dijelu sjednice Skupštine dodijeljene su donacije mladim i nadarenim tenisačicama i tenisačima, prikupljene na Noći hrvatskog tenisa, koja je održana u rujnu u Zagrebu. Donacije u iznosu od 15.000 kuna dodijeljene su Miliju Poljičku, Petri Marčinko i Dinu Prižmiću, donacije u iznosu od 10.000 kuna Lei Bošković, Antoniji Ružić, Tari Würth, Admiru Kalenderu, Luciji Ćirić Bagarić, Sari Svetac i Alenu Billu, a donacije iznosa po 3000 kuna primili su Luka Mikrut, Noa Vukadin, Matej Dodig i Patrik Jurina. Ukupan iznos donacija je 127.000 kuna.
Istom prilikom dodijeljeni su iznosi od 10.000 kuna udruzi Debra i teniskom klubu Travnjak. Riječ je o donaciji hrvatske Davis Cup reprezentacije, koja je nedavno primila državnu nagradu Franjo Bučar, a pripadajući iznos od 20.000 kuna igrači su odlučili donirati u humanitarne svrhe.
Također, predočena je informacija o predstojećem kvalifikacijskom susretu za završni turnir Davis Cupa, u kojem će hrvatskim tenisačima suparnik biti Indija. Taj bi okršaj, koji je na rasporedu 6. i 7. ožujka iduće godine, trebao biti održan u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

“Po novom sustavu natjecanja naša će reprezentacija rjeđe nastupati u Hrvatskoj, tako da je ovo prilika da ju se podrži kod kuće. Reprezentacija Indije je dobra i nikako ju ne smijemo podcijeniti – ima trojicu dobrih igrača u pojedinačnoj konkurenciji, koji su oko stotog mjesta na svijetu, te jako dobar par” – rekao je hrvatski izbornik Vedran Martić i dodao:
“Nadam se da će naši igrači u narednu sezonu ući dobro pripremljeni i zdravi. Do susreta imamo nešto više od dva mjeseca i pratit ću nastupe naših reprezentativaca na turnirima, a posebno na prvom Grand Slam turniru sezone u Australiji. Nadam se da ćemo u Zagrebu igrati u kompletnom sastavu i bilo bi bitno da pobijedimo, pa da se kvalificiramo za završni turnir u Madridu”.

Organizacije