Dodijeljeno priznanje dr. Srđanu Matijaševiću

Dodijeljeno priznanje dr. Srđanu Matijaševiću

Na prigodnoj svečanosti, priređenoj na WTA turniru u Bolu, dodijeljeno je priznanje Tennis Europe dr. Srđanu Matijaševiću, dugogodišnjem liječniku hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Dr. Matijašević je bio liječnik reprezentacije od njezina prvog nastupa 1993. protiv Zimbabvea u Harareu i u međuvremenu je na taj način sudjelovao u susretima  Davis Cupa čak 50 puta. Među ostalim, bio je liječnik hrvatskog sastava koji je 2005. osvojio Davis Cup, te prošle godine, kada je Hrvatska igrala u finalu tog natjecanja.
Također, bio je sedam puta službeni liječnik WTA turnira u Bolu, a tijekom karijere surađivao je s mnogim poznatim tenisačima, kao što su Goran Ivanišević, Goran Prpić, Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Marin Čilić i Borna Ćorić.
Izvan tenisa, dobitnik je brojnih priznanja u svojoj struci i stekao je respekt ne samo svojih kolega, nego i pacijenata. U hrvatskom tenisu više od dva desetljeća bio je ključna figura u održavanju i poboljšanju zdravlja igrača i igračica, ali i njihov prijatelji savjetnik. Uvijek je bio i još uvijek jest omiljen i cijenjen u njihovom društvu, ne samo zbog liječničkog znanja, nego i velikog životnog iskustva.
Tennis Europe je, na prijedlog Hrvatskog teniskog saveza, iz navedenih razloga dodijelio prestižnu nagradu dr. Srđanu Matijaševiću, koju mu je uručio predsjednik HTS-a Franjo Luković.
 

Organizacije