Doktor Ivo ponovo pobjeđuje, 36 asova za 2. kolo!

Doktor Ivo ponovo pobjeđuje, 36 asova za 2. kolo!

Doktor Ivo ponovo pobjeđuje! Najstariji sudionik ovogodišnjeg wimbledonskog turnira (39 godina i četiri mjeseca) osmi je put u karijeri izborio nastup u 2. kolu, Div sa Šalate je na startu nakon četiri seta dobio bitku veterana protiv 36-godišnjeg Rusa Mihaila Južnija (102. na ATP listi) – 4:6, 7:5, 7:6(7), 6:3.

Ključ pobjede je bio osvojeni treći set u kojem je Ivo kod 4:5 spasio jednu set-loptu, a u tie-breaku izvukao zaostatak od 6:3 (još tri vezane set-lopte). U četvrtom je setu došao do breaka u četvrtom gemu (za 3:1) i priči je bio kraj. Ivo je na putu do pobjede ubacio 36 asova (devet dvostrukih servis-pogrešaka) uz 69 posto pogođenog prvog servisa. Iskoristio je tri od šest break-lopti u meču. Bio je ovo šesti ogled Karlovića i Južnija i tek druga pobjeda našeg igrača.  

Karlović je ovim uspjehom stigao do svoje 71. pobjede u karijeri na travi (39 poraza) po čemu je na petom mjestu od aktivnih tenisača. Suparnik u 2. kolu bit će mu Nijemac Jan-Lennard Struff, 64. na ATP listi. Njih su dvojica dosad igrali samo jednom i to 2013. u 1. kolu kvalifikacija Miamija, a slavio je Struff kojem je ovo šesti nastup na Wimbleodnu, a nikad nije otišao dalje od 2. kola.

Organizacije